nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

IU demana que es torni a obrir la comissió d'investigació del Prestige

La coalició féu públiques noves converses gravades de la catàstrofe

La coordinadora d'Izquierda Unida a Galícia, Yolanda Díaz, censurà ahir l'actitud de l'actual Executiu bipartit (PSOE-BNG) de la Xunta davant les conseqüències de la catàstrofe del Prestige, i reclamà la reobertura de la comissió d'investigació al Parlament gallec.

Yolanda Díaz sol·licità, en roda de premsa, que una vegada reoberta l'esmentada comissió hi han de comparèixer, a més de l'expresident Manuel Fraga, l'exministre de Foment Francisco Àlvarez Cascos, el llavors director general de la Marina Mercant José Luis López Sors, i els exconselleiros Enrique López Veiga i Carlos del Alamo.

A més, Díaz manifestà els seus dubtes respecte a les conseqüències que per a la salut de les persones pot tenir la decisió d'obrir al mercat la comercialització dels productes dels sectors pesquer i marisquer.

En la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, Díaz estigué acompanyada per l'advocat d'IU, Alfonso Suárez, qui féu públiques noves converses gravades durant les operacions de coordinació a l'actuació durant el naufragi del petrolier.

Suárez digué que aquestes converses, entre un dels controladors del Centre Nacional de Coordinació de Salvament i el cap del Centre de Finisterre, José Pose, aporten noves dades per pensar, segons ell, que l'ordre rebuda era allunyar el petrolier de la costa.

Del seu costat, el president de la Xunta, Emilio Pérez Touriño, reiterà ahir que el Parlament serà l'escenari on els grups parlamentaris hauran de fixar la seva intenció o no de reobrir la comissió d'investigació sobre el cas Prestige, i anuncià que durà a la Cambra tota la informació de què disposa la Xunta sobre la catàstrofe.

El Govern gallec, a través del conselleiro de Presidència, José Luis Méndez Romeu, donarà compte de tota la informació addicional de la qual avui en dia es disposa, segons afirmà ahir el president de la Xunta després de rebre els delegats d'Emigració en el Pazo de Raxoi a Santiago de Compostel·la.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris