algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rajoy troba grotesc que el PSE doni suport als pressuposts bascs

«ETA torna a ser al Parlament, es parla amb Batasuna i es finança els familiars dels assassins». Aquesta és l'anàlisi de la situació a Euskadi que fa el president del PP, Mariano Rajoy, que ahir carregà contra el PSE per haver donat suport als pressuposts del Govern basc, en els quals s'inclou una partida d'ajuts als familiars de presos d'ETA. D'altra banda, el portaveu del PSE, Rodolfo Ares, aclarí que votarà en contra de la subvenció a Udalbide i que «no hi ha hagut acord» sobre la partida destinada a familiars de presos, en la qual cosa vigilarà que es «garanteixi la igualtat» a l'hora d'accedir-hi.

Segons Rajoy, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha trencat unilateralment «el pacte antiterrorista», mentre va considerar que el PSOE haurà «de dir alguna cosa» davant la decisió dels socialistes bascos de donar suport als pressuposts del Govern basc. Així, va recordar que molts dels seus militants i càrrecs, igual que els del PP, van ser assassinats per ETA i va assenyalar que «a aquesta Espanya de Rodríguez Zapatero no ens cansarem de sorprendre'ns».

El líder del Partit Popular va assegurar que en la partida dels pressuposts bascos «es finança igual les víctimes del terrorisme que les famílies dels presos de l'organització armada ETA», un suport que va qualificar com una vergonya.

L'origen d'aquestes subvencions és una ordre d'ajudes aprovada el 1989 mitjançant la qual es facilitaven ajuts per al desplaçament als familiars d'aquells presos etarres que es trobassin tancats fora de la seva Comunitat autònoma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris