algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

El 77% dels ciutadans aprova la prohibició de fumar a la feina

Segons el CIS, un 69 per cent creu difícil que s'obeeixi la llei

El 77 per cent dels espanyols està a favor de la prohibició legal de fumar als llocs de feina sense excepció, el mateix percentatge que fa costat que als bars i restaurants de més de cent metres quadrats només es pugui fumar en zones específiques.

Aquests són dos dels resultats de l'enquesta realitzada pel Centre d'Investigacions Sociològiques davant de la nova llei del tabac, aprovada dijous pel Congrés, que rep un suport majoritari per part dels sondejats, encara que el 69 per cent considera que no serà fàcil que la gent l'obeeixi.

En el sondeig, que no pregunta per la conveniència o no de disposar de sales per a fumadors, es reflecteix que només el 15,5 per cent dels espanyols critica la prohibició de fumar a la feina i que tot just el 18 per cent no està d'acord amb les restriccions per a bars i restaurants. El 70,5% opina que la llei contribuirà a millorar la salut dels espanyols.

Segons la darrera Enquesta estatal de Salut (realitzada amb més de 21.000 entrevistes el 2003), un 31 per cent dels espanyols fuma, però el sondeig del CIS (basada en 1.500 entrevistes de novembre) rebaixa aquesta xifra al 25,8 per cent.

Els fumadors ja són minoria, davant els exfumadors (26,7) i els no fumadors (47,5). A la gran majoria de fumadors els agradaria fumar menys (al 74,7 per cent) i fins i tot deixar de fumar (al 70,5) i, de fet, el 65 per cent ha intentat en alguna ocasió deixar l'addicció.

A la meitat dels espanyols els molesta que les persones que l'envolten fumin habitualment (al 26% li molesta molt i al 24% bastant), però al 19 per cent li molesta poc i al 30,4% no li molesta gens.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris