algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Madrid no cedirà a Catalunya la recaptació i gestió de tots els imposts

Reconeix la creació d'una agència tributària

El Govern no cedirà a la Generalitat de Catalunya la recaptació, gestió i inspecció de tots els imposts de l'Estat, així com reclamava el projecte d'Estatut català aprovat al Parlament per PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA i remès a les Corts per ser discutit.

L'Executiu central remeté ahir als partits catalans la seva proposta de finançament autonòmic, que ha d'incorporar-se a la reforma de l'Estatut, en la qual sí reconeix la creació d'una agència tributària catalana que gestioni els tributs propis de la Generalitat i els cedits per l'Estat, segons confirmaren ahir fonts parlamentàries.

El document, elaborat pel vicepresident econòmic, Pedro Solbes, elimina no obstant això les referències a la recaptació, gestió i inspecció per part de la Generalitat dels imposts de l'Estat, segons avançaren anit la Cadena Ser i TV3.

Així mateix, la proposta de Solbes ha obviat l'apartat referit a quina ha de ser l'aportació de Catalunya pels serveis que presta l'Estat i la seva quota de solidaritat, ja que ha quedat «en blanc», és a dir, que el Govern no ha entrat sobre aquesta qüestió.

La proposta del Govern apunta que el nou model ha d'emmarcar-se en el sistema general de finançament i ser extensible a totes les comunitats. Així mateix, no relaciona el volum d'inversions en infraestructures a Catalunya amb el percentatge del PIB que representa l'economia catalana sobre la del conjunt de l'Estat i limita les competències de la Generalitat en matèria d'hisendes locals.

La proposta, que arribà ahir als grups parlamentaris catalans, serà analitzada aquest cap de setmana per intentar assolir un acord abans de dia 27, quan es tancarà al Congrés el termini d'esmenes al projecte estatutari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris