muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El Congrés aprova la LOE amb l'únic vot en contra del PP i l'abstenció de IU

El text, que serà remès al Senat, puja amb 700 milions d'euros la memòria econòmica

62728

Els grups minoritaris donaren suport a la norma de San Segundo, mentre que els Populars la criticaren.

El ple del Congrés aprovà ahir el projecte de Llei orgànica d'educació (LOE) amb el suport de PSOE, CiU, ERC, PNB, ICV i CC i EA, l'única posició contrària del Grup Popular i l'abstenció de IU, BNG, ChA i NB.

El text legislatiu, que passa ara al Senat, va tirar endavant al Congrés amb 184 «sí», 134 «no» i 7 abstencions. Els grups minoritaris que donaren suport a la llei assenyalaren que no els satisfà completament, però varen reconèixer avenços en la negociació parlamentària i renúncies de tots amb vista al consens.

PNB, ERC i CiU tingueren dubtes i discrepàncies sobre la distribució competencial i particularment amb el nou redactat de l'article 6.3, relatiu als horaris que es dedicaran als continguts bàsics dels ensenyaments mínims. El Grup Socialista manifestà la disposició de continuar dialogant per aconseguir més acords al Senat.

El grup socialista anuncià que a la Cambra Alta es reprendrà el diàleg per introduir més reformes i prometé un augment en la memòria econòmica de 700 milions d'euros. Mentrestant, diverses organitzacions convocants de la manifestació del passat 12 de novembre contra la LOE ja han anunciat que organitzaran noves mobilitzacions de protesta i fins i tot «aniran als tribunals».

La ministra d'Eduació, María Jesús San Segundo, agraí «molt sincerament» la feina feta des de la majoria de grups parlamentaris «amb la responsabilitat que la societat reclama per a l'Educació». «Estam votant una llei educativa que afecta de manera molt significativa el futur del nostre país», reconegué durant la seva intervenció en el ple.

Per la seva banda, el PP criticà durament el text aprovat ahir pel Congrés ja que imposa un model educatiu «vell i superat» i a més contribuirà a la desvertebració del sistema educatiu i de l'Estat. Segons la secretària de Política Social i Benestar dels populars, Ana Pastor, la reforma educativa proposada pel Govern socialista no millora la situació del professorat ni dels alumnes i «torna als errors de la LOGSE de manera agreujada».

Després de denunciar una tramitació «virtual» per absència de diàleg amb el PP, consens i acords, Pastor reclamà als socialistes que acceptin alguna de les seves 250 esmenes perquè «la botella estigui totalment plena» i reclamà que en els tres mesos de tramitació que queden a la futura LOE es negociï amb els populars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris