algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un error d'ERC treu del reglament la possibilitat de retirar l'Estatut

El PSC diu que anirà al TC si CiU i els republicans retiren el text


Va ser una petita errada a la votació del nou Reglament del Parlament de Catalunya, però va generar confusió i que la norma hagi de ser votada de nou la setmana que ve. CiU i ERC havien pactat introduir un article al Reglament que preveu la retirada del projecte d'Estatut de las Corts Generals si s'hi dóna suport per majoria absoluta -que junts tenen- en lloc de per dos terços de la Cambra com vol el PSC. Això no obstant, un error durant la votació a les files republicanes provocà que l'article es rebutjàs, fet pel qual ERC, CiU i el PP acordaren abstenir-se a la votació del Reglament i que aquest torni al Parlament la setmana que ve.

Mentrestant, el PSC va amenaçar de recórrer al Tribunal Constitucional si convergents i republicans retiren l'Estatut de les Corts generals en plena tramitació.

Els socialistes catalans només comptaven amb el suport d'ICV al seu vot particular contra l'acord d'ERC i CiU. Tanmateix, el portaveu dels republicans, Miguel Àngel Estradé, va sofrir una «confusió», segons ell mateix va admetre, i provocà que diversos parlamentaris d'ERC votassin en contra de l'article del Reglament pel qual s'estableix que l'Estatut pot ser retirat de les Corts generals si així ho decideix la majoria absoluta del Parlament, que sumen convergents i republicans, en lloc de la de dos terços que es fixa en l'actualitat.

«Carta sobre la taula pesa», sentencià el portaveu del PSC, Miquel Iceta, per rebutjar repetir la votació amb què els socialistes havien recollit una «victòria inesperada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris