nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

Els mitjans promouran informació crítica sobre el consum de drogues

La reina Sofia presidí a Madrid la lectura d'un manifest de la FAD

La reina Sofia va presidir ahir a la seu de l'Associació de la Premsa de Madrid la lectura d'un manifest promogut per la Fundació Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) en el que els mitjans aposten per una informació «crítica» que contribueixi «a la construcció d'una opinió pública més lliure i reflexiva». Una informació que afavoreixi, llegí el periodista Lorenzo Milá, «l'articulació d'una dinàmica social capaç d'afrontar els riscs derivats dels consums de drogues».

Tot això, sense perjudici «del rigorós compliment de les responsabilitats informatives que els són pròpies i dels seus compromisos amb el públic». Han subscrit aquesta declaració l'Associació d'Editors de Diaris Espanyols (AEDE), l'Associació de Revistes d'Informació (ARI), l'Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC) i la Federació d'Associacions de la Premsa d'Espanya (FAPE).

Les agències EFE, Colpisa, Europa Press i Servimedia, RTVE, la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA) i la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) figuren també entre els signants del manifest, al qual s'ha sumat la Federació d'Associacions de Productors Audiovisuals d'Espanya (FAPAE). Entre els assistent a l'acte figuraven directors de diaris i altres mitjans de comunicació, com Pere A. Serra, president del Grup Serra.

Els productors audiovisuals s'han compromès a cuidar el tractament dels aspectes relacionats amb el consum de drogues en espais no informatius de gran audiència entre els joves, sobretot telesèries. Programes de televisió que per a Alejandro Echevarría, president de la Comissió de Mitjans de la FAD, «tenen una gran capacitat de creació i difusió de representacions socials».

Els mitjans de comunicació espanyols assumeixen aquest compromís en un moment en el qual la societat, segons va manifestar el president de la FAD, José Angel Sánchez Asiaín, ha perdut en gran manera la percepció del risc que suposa el consum de droga. La FAD promou acords amb els principals grups i mitjans de comunicació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris