muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Codorniu reconeix una baixada del 4% de vendes al mercat espanyol pel boicot

Castells diu que està «condemnat al fracàs» perquè primarà el seny

El Grup Codorniu obtingué un benefici net de 3'76 milions d'euros l'exercici 2004-2005 que va tancar el passat 30 de juny, fet que suposa un 30'5 per cent menys que l'anterior exercici i una facturació de 208,45 milions, un 1'22% més.

A l'Estat espanyol, les vendes assoliren els 145,8 milions d'euros, un 4'37% menys. El nou director general del grup, Xavier Pagès, atribuí aquest descens de les vendes al mercat espanyol a un consum «lleugerament inferior» de vins i caves i a un any «difícil per al sector en general». Durant l'exercici 2004-2005, augmentaren les vendes del vi a Espanya, mentre que descendiren les del cava.

A preguntes dels periodistes, Pagès va reconèixer que, l'«ambient» va ser «més difícil que en anys anteriors» i considerà que, «evidentment», el boicot als productes catalans ha influït «en les vendes».

A l'Estat, les vendes de botelles del grup català davallaren «un o dos» punts més que la facturació, ja que va augmentar la comercialització de les gammes altes del grup, que representa ja el 40% de la seva facturació.

El director general de la companyia eludí detallar les comunitats autònomes amb major descens en les vendes, encara que reconegué que està repartit.

De la seva banda, el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, afirmà ahir que el boicot als productes catalans està «condemnat al fracàs» perquè, al final, primarà el «seny» dels consumidors mateixos. Castells féu aquestes manifestacions a Bilbao en una reunió amb els mitjans de comunicació.

El representant de l'Executiu català afirmà que, si hi ha empreses catalanes afectades pel boicot, estarà «incondicionalment» al seu costat per donar-los suport «en allò que creguin necessari» i assenyalà que, si hi ha companyies preocupades, serà «perquè tenen dades» que s'està produint la campanya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris