algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Zapatero a Rajoy: «Per sobre de l'interès partidari, hi ha la vida»

El PP exigí al president que aclareixi els contactes amb Batasuna

José Luis Rodríguez Zapatero asseverà ahir que, en matèria antiterrorista, «per sobre de l'interès partidari hi ha la vida, la llibertat, la seguretat dels espanyols i d'Espanya», en tant que el líder del PP, Mariano Rajoy, acusà els socialistes de dur a terme una política «tèrbola».

Zapatero i Rajoy intercanviaren dures crítiques durant la sessió de control al Govern en el Congrés, en la qual el president dels populars va demanar al cap de l'Executiu que aclarís «quin tipus de contactes s'han mantingut o s'estan mantenint amb Batasuna».

En la seva primera intervenció, Rajoy acusà ZP d'«haver trencat» el Pacte Antiterrorista. Assenyalà que ETA «es felicita per la ruptura del Pacte i, fins i tot, públicament l'elogien a vostè».

Així, Rajoy va demanar a Zapatero un «compromís» que garanteixi al Congrés que «no hi haurà negociació política amb una organització terrorista». En la seva resposta, Zapatero eludí una contestació directa i asseverà que «el PSE, igual que el PP i igual que molts servidors públics, han pagat un alt preu per defensar la llibertat, la Constitució i oposar-se als violents».

«Si el sentit comú i el decòrum presidís sempre la vida pública, vostè no hauria fet mai aquesta pregunta». El president de l'Executiu es va veure «obligat» a «reivindicar la dignitat, el coratge i el lliurament de tots els militants del PSE, dels quals em sent molt orgullós».

En un to més dur, Rajoy li va respondre «què té de sentit comú i de decòrum» qui «trenca el Pacte Antiterrorista, qui deixa que ETA torni a les institucions democràtiques, qui convida al diàleg al Parlament, qui torna l'esperança que hi hagi un preu polític i qui divideix les víctimes». Destacà que la política socialista és «tèrbola, equivocada i fosca», ja que «no només no compta amb l'oposició, sinó que l'exclou». «La meva obligació no és fer-li costat a vostè, sinó donar suport a polítiques eficaces».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris