nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Les comunitats del PP dissenyaran una «formació cultural comuna» pels alumnes

Tindran programes educatius, hi haurà exàmens per setembre i avaluacions externes

63986

Alguns dels consellers d'Educació del Partit Popular es reuniren a Madrid per dissenyar les línies mestres del projecte.

Tots els infatns de les comunitats autònomes on governa el Partit Popular, incloses les Balears, estudiaran un «patrimoni cultural i de coneixements comú» amb les «peculiaritats» de cada Autonomia, segons un compromís adquirit ahir entre els consellers d'Educació populars, que el firmaran si el projecte de la llei orgànica d'educació (LOE) va endavant demà en el ple del Congrés dels Diputats, ja que és una «LOGSE agreujada».

«Ens comprometem que en cada Comunitat Autònoma on governa el PP hi hagi una formació comuna. S'hi estudiaran una història i una geografia comunes», resumí la secretària de Política Social i Benestar del PP, Ana Pastor, després d'una reunió mantinguda a Madrid amb els responsables educatius dels territoris que tenen executius del PP per analitzar la reforma de l'Executiu. Segons els populars, el text del Govern deixa que el «patrimoni cultural comú desaparegui com sal dissolta en un tassó d'aigua».

El compromís fixat entre els consellers del PP -que gestionen l'ensenyament de 2'5 milions infants- consta d'onze punts, entre els quals, a més dels ensenyaments comuns, hi destaca l'obligatorietat d'establir exàmens de setembre en tots els cursos de l'educació secundària obligatòria (ESO), revisar els decrets de drets i deures per afavorir un ambient d'estudi i disciplina i posar en marxa, abans del 31 de març del 2006, plans de foment de la convivència i prevenció de la violència a les aules. Les comunitats del PP reforçaran tots els pressuposts per impulsar l'escola pública i per pal·liar les seves debilitats, mentre que per al professorat s'implantarà i desenvoluparà una carrera docent per expressar el suport als ensenyants i a l'equip directiu dels centres, com recull el document esmentat. Tot això s'exposarà durant el debat de la reforma en el ple de la Cambra Baixa, a fi que el PSOE «faci marxa enrere» i accepti aquesta proposta.

Els consellers d'Educació del PP denunciaren també la «falta de diàleg absolut» de l'Executiu amb aquestes autonomies, les quals presentà en la Conferència Sectorial d'Educació però sense atendre les seves peticions. «En cap moment no se'ns ha tingut en compte ni se'ns ha informat prou», afirmà en roda de premsa posterior a la trobada el conseller d'Educació de la Generalitat valenciana, Alejandro Mora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris