nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Indústria pujarà la tarifa elèctrica domèstica un 4'48 per cent el 2006

La proposta inclou també sancions per al malbaratament energètic

El Govern preveu augmentar un 4'48% la tarifa elèctrica domèstica el 2006, que com a novetat, inclou una penalització per als consumidors que malgastin energia, segons la proposta que remetrà en breu el Ministeri d'Indústria a la Comissió Nacional d'Energia (CNE).

Així, la proposta de tarifa elèctrica inclou una penalització d'1'3 cèntims per cada un dels quilowatts/hora (kWh) que els consumidors domèstics consumeixin per sobre dels 650 kWh al mes. Al mateix paquet enviat a la CNE, el Ministeri d'Indústria proposa una pujada de les tarifes del gas natural per al gener de 2006 del 4'24% per als consumidors domèstics, a causa de la pujada del cru i derivats.

La CNE haurà d'informar d'aquesta proposta i tornar-la al Ministeri en breu termini amb les modificacions que estimi oportunes, de manera que el Consell de Ministres aprovi el divendres 30 de desembre les tarifes definitives a través del corresponent Reial Decret.

En concret, la proposta per al 2006 enviada pel Ministeri a la CNE fixa un increment mitjà de la tarifa elèctrica domèstica del 4'48 per cent, resultat d'aplicar al límit màxim estipulat per l'actual metodologia (2 per cent) els percentatges ocasionats per les noves normatives (2'48 per cent), com el Pla d'estalvi i eficiència energètica, el Pla d'energies renovables o el Pla nacional d'assignació d'emissions.

D'aquesta manera, a un consumidor domèstic mitjà (consum anual de 3.000 kWh i factura mitja mensual de 31 euros el 2005) l'increment de tarifa proposat li suposaria un augment al rebut d'1,40 euros al mes, IVA inclòs. A més, la tarifa 1.0, o tarifa social, la utilitzada pels consumidors amb menor poder adquisitiu, puja significativament per sota de la mitjana, en concret un 1,4 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris