algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Vitòria diu que ZP ho té millor per trencar l'«impàs» cap a una treva

El PP demana al Govern que «deixi de crear falses expectatives»

Una «situació molt llenegadissa i costa per avall», així definí ahir el conseller de Justícia del Govern basc, Joseba Azkarraga, l'estat de l'hipotètic procés de pau a Euskadi. I per al Govern basc és l'Executiu espanyol, presidit per Rodríguez Zapatero, «qui ho té millor» per trencar «aquest impàs perillós», ja que per fer-ho disposa «del suport de la majoria de forces polítiques».

Per la seva banda, els populars acusaren ahir el Govern de Zapatero de crear «falses expectatives i confusions» entorn d'una possible treva d'ETA que no es correspon amb la realitat reflectida en els darrers actes de l'organització.

Azkarraga expressà la seva «preocupació» per l'horitzó de la pacificació i es mostrà convençut que la situació es troba en aquests moments en un «impàs perillós», que pot arribar a «avorrir». A més, apuntà que ambdues parts «saben que hi ha una manera clara de trencar aquest impàs: ETA ha de declarar una treva perquè l'altra part es mogui», afirmà.

El responsable basc de Justícia digué que no dubta de la voluntat del president de l'Executiu espanyol d'«avançar en la pacificació» però insistí que «ha arribat el moment de fer passes». «No dic que la responsabilitat sigui exclusiva del Govern, la responsabilitat ha de ser de les dues parts. I ambdues semblen estar en situació d'immobilisme», afirmà. Azkarraga aconsellà els socialistes que no se «supeditin a allò que digui el PP» perquè si és així, «això no tendria solució». «No dic que el PP no vulgui la pau, sinó que està emprant l'aposta de ZP amb interessos estrictament partidistes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris