muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

La revelació de noves dades reobre la polèmica sobre el cas Prestige

PP acusa l'Executiu d'escudar-se en «temes passats» per no afrontar altres qüestions

El secretari general del Grup Parlamentari Socialista, Diego López Garrido, anuncià ahir que noves dades confirmen que la decisió del Govern de José María Aznar d'allunyar de la costa e Prestige, quan va començar a sotsobrar, fou «política i no arran d'informes tècnics».

López Garrido es manifestà així davant d'un grup de periodistes després que el diari El País publicàs ahir que un enregistrament revela que la decisió d'allunyar el petrolier Prestige es va prendre en el primer moment que sorgiren els problemes, malgrat que la versió oficial diu que va ser fruit de reunions d'experts.

El dirigent socialista assegurà a més que noves informacions conegudes ahir confirmaven que «l'Exèrcit espanyol no va ser a l'Iraq en acció humanitària sinó de guerra, i va ser sotmès diàriament a combats bèl·lics duríssims», uns fets, apuntà, que «ens omplen d'estupor».

Segons el dirigent socialista, «avui (ahir pel lector) hem sabut que la decisió d'allunyar e Prestige de la costa gallega no va ser presa sobre la base d'informes tècnics, com va assegurar Rajoy», qui en el moment de l'accident era vicepresident primer del Govern.

Segons els enregistraments, l'exdirector general de la Marina Mercant, José Luis López Sors, va dir al cap del Centre Nacional de Coordinació de Salvament (CNCS), Pedro Sánchez, el 13 de novembre de 2002 que la consigna era que allunyassin el vaixell de la costa fins que s'enfonsàs, mentre que la versió oficial indica que les esmentades ordres es donaren un dia després.

Temes antics
Per la seva banda, el secretari executiu de Llibertats Públiques, Seguretat i Justícia del PP, Ignacio Astarloa, acusà ahir el Govern d'escudar-se en «temes del passat» com l'enfonsament de Prestige i la missió de les tropes espanyoles a d'Iraq per no afrontar altres qüestions prioritàries que estan en el debat públic, com són la negociació dels pressuposts de la UE per al període 2007-2013, la lluita antiterrorista, o la Llei orgànica d'educació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris