lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El PP culpa Zapatero que l'Estatut gallec «comenci a seguir el guió pres pel basc o el català»

El BNG insta a «llegir-se la seva proposta» i rebutgen entrar en el debat creat pels populars

El PP culpà ahir el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que la reforma de l'Estatut gallec comenci a seguir «el mateix guió» marcat prèviament pels Parlaments del País Basc i Catalunya.

Aquesta és la resposta dels populars a la proposta de reforma presentada pel BNG, que preveu la integració a Galícia dels municipis d'altres comunitats autònomes que ho desitgin. Els nacionalistes gallecs instaren els populars a llegir el seu document «per no parlar sense coneixement de causa» i van refusar entrar en el debat «per no donar coartada a cortines de fum».

La polèmica sorgí pel text que el BNG ha proposat per reformar l'Estatut, en el qual es planteja la possibilitat que puguin incorporar-se a Galícia els municipis d'Astúries o Castella i Lleó que així ho desitgin. «Primer van ser les aspiracions dels nacionalistes bascs respecte a Navarra. Després, reiterades expressions per part del nacionalisme català per ampliar la seva projecció cap al que anomenen els Països Catalans. I ara és el nacionalisme gallec el que mostra les seves ànsies d'annexió a territoris limítrofs», digué el secretari de Comunicació del PP, Gabriel Elorriaga.

Elorriaga culpà d'aquesta situació el Govern de Rodríguez Zapatero per la seva «debilitat». Això provoca, segons els populars, que els «socis més radicals» de l'Executiu executin les seves aspiracions «més extremes». «Es continua donant ales als nacionalismes més radicals», digué el portaveu popular, que es va mostrar convençut que s'està vivint «el mateix guió» d'Euskadi i Catalunya i que té «aparença de ser un nou problema».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris