nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

PP i IU insten ZP a «posar ordre» entre els ministres Moratinos i Bono

De la Vega titlla de «malentès» la discrepància sobre el viatge a Angola

Tant PP com IU advertiren de les conseqüències negatives que les contradiccions entre els membres d'un mateix govern, en al·usió principalment als ministres de Defensa i Exteriors, José Bono i Miguel Àngel Moratinos, respectivament, poden comportar a l'Executiu. Ambdós reclamen a Zapatero que sigui l'encarregat de posar ordre.

Així, el secretari general del PP, Àngel Acebes, afirmà que la polèmica és «molt greu» i el «millor exemple del desgavell» del Govern, i criticà que en lloc de defensar Espanya a la Unió Europea estiguin «venent armes a altres països i ara ningú no vulgui donar la cara». En roda de premsa, recalcà que, quan «no s'exerceix un lideratge» i es fan les coses «des de la propaganda, passa això».

Del seu costat, el coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, digué que la «polèmica interna» entre els ministres Bono i Moratinos és «absurda» i «no té cap explicació lògica», ja que no es tracta d'opcions diferents en política internacional, sinó d'una «competència» entre dos ministeris que «afecta negativament» el Govern. Segons ell, afegí que, al seu parer, qui ha de «posar ordre en una orquestra desafinada és el director», en aquest cas Zapatero.

Mentrestant, la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, definí ahir com «un malentès» la discrepàncies sorgida entre els ministres de Defensa i Exteriors. De la Vega no aclarí si l'operació de venda de material de defensa es durà a terme.

De la Vega admeté «malentesos» sobre aquesta qüestió i va dir que se solucionen parlant, cosa que s'ha fet en aquest cas sense mediació de cap altra persona. En altres paraules, el Consell de Ministres d'ahir, al qual assistí Bono però no Moratinos, no ha estudiat aquest assumpte. De la Vega explicà que «el que compta de veritat és que les polítiques d'aquest Govern són absolutament concordes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris