muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

ZP no descarta vetar els pressuposts de la UE però treballa per a un acord

El president confirma a Blair que la proposta britànica no és acceptable per a Espanya

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no descartà ahir vetar un acord de la UE sobre el seu pròxim pressupost comunitari si no és bo per a Espanya, però assegurà que ell té «fe europeista» i treballarà per aconseguir aquest acord.

Zapatero féu aquestes consideracions al final de la reunió d'una hora que mantingué a Londres amb el primer ministre britànic, Tony Blair, per analitzar les negociacions sobre les expectatives financeres de la UE per al període 2007-2013, que centraran els treballs del Consell europeu de Brussel·les dels dies 15 i 16 de desembre.

En declaracions als periodistes, el cap de l'Executiu explicà que traslladà a Blair que Espanya necessita encara «un recorregut important» d'ajuda per part de la UE i que ell està disposat a arribar a un acord per al pròxim pressupost comunitari, «però no a qualsevol acord».

Zapatero precisà que aquest acord ha de ser «el més ben possible per a Europa i positiu per a Espanya» i ha de marcar «futur per a la Unió Europea», el que va dir que significa modernització, investigació, desenvolupament, innovació, seguretat i immigració ordenada. A més, comentà que traslladà a Blair l'objectiu essencial d'Espanya de ser beneficiària neta en relació amb la UE (rebre més del que aporta a les arques comunitàries) durant el pròxim pressupost comunitari.

El president reconegué que Espanya sap que ha crescut econòmicament i ha de contribuir al procés d'ampliació de la UE, però va considerar que necessita encara «un recorregut important d'ajuda de les arques comunitàries». Zapatero subratllà que «no és acceptable» la proposta de pressupost presentada pel Regne Unit, actual presidència de torn de la UE, i s'ha d'esperar a la nova que presentarà.

«La primera proposta ha de modificar-se, ha de canviar-se, i si hi ha modificacions podrem estar en un terreny d'entesa i d'acord que seria molt bo per a la UE i per a Espanya», afegí. Això permetria que la UE «torni a agafar el pols», a judici de Zapatero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris