algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Molt poca vista

Bono desmenteix Moratinos i diu que no viatjarà a Angola a «vendre armes»

61352

A la imatge, Moratinos i el doctor Espasa observen pel microscopi mostres de sang a Moçambic.

El ministre de Defensa, José Bono, volgué ahir aclarir les declaracions realitzades dimecres pel ministre d'Exteriors, Miguel Àngel Moratinos, que assegurava que Bono realitzaria una visita a Angola per reforçar la cooperació en seguretat i defensa amb aquest país africà mitjançant la venda d'avions de càrrega i transport C-295. El ministre de Defensa assegurà amb rotunditat que «ni el Govern ni el Ministeri no es dediquen a vendre armes».

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, Miguel Àngel Moratinos, anuncià dimecres que el ministre de Defensa viatjaria a Angola per negociar la venda d'avions de càrrega i transport C-295 amb un objectiu no militar, sinó per a la cooperació en matèria de seguretat i de defensa.

El titular d'Exteriors subratllà que aquesta venda d'avions C-295 no té un caràcter militar i que són les empreses espanyoles i angoleses que la negocien. «La visita del ministre Bono no és per a assumptes militars, sinó per a la cooperació en matèria de seguretat i defensa. Hi ha possibilitats de venda d'avions CASA que encara no s'han tancat», emfasitzà.

Puntualització
Però ahir el ministre de Defensa volgué puntualitzar que no té prevista cap visita a Angola ni el 2005 ni el 2006 per reforçar la cooperació en seguretat i en defensa amb aquest país africà mitjançant la venda d'avions, i va subratllar que el Govern i el ministre de Defensa «no es dediquen ni a vendre armes ni a vendre avions i, per tant, no m'han d'esperar en aquesta comesa ni hi prendria part mai».

En declaracions als periodistes, José Bono, que presidí els actes de celebració de la Patrona d'Infanteria a la base militar d'Almeria Àlvarez de Sotomayor, reconegué que fou convidat pel seu col·lega angolès el maig passat, que li contestà agraint-li la invitació i dient-li que ja se cercarien dates adequades, però que set mesos després no s'han concretat encara.

Rotunditat
Bono aclarí que el Ministeri de Defensa «no es dedica a vendre articles relacionats amb la Defensa ni tampoc el Govern d'Espanya», a la qual cosa afegí que si ell mateix fou present en la firma de venda d'armament concretada fa poc a Veneçuela fou per dues raons principals: perquè així li ho «ordenà» el Govern per una decisió presa en el Consell de Ministres i perquè la venda era «històrica» ja que, segons declarà, representa el pressupost del Ministeri de Sanitat i el de Cultura junts.

Després de conèixer aquestes declaracions, el ministre d'Afers Estrangers negà l'existència de cap contradicció entre ambdós ministeris en la venda comercial. Moratinos recordà que el ministre angolès de Defensa ha visità fa poc Espanya, però no aclarí si Bono viatjarà a Angola. A més, insistí que esmentà la qüestió d'aquesta venda comercial als seus interlocutors angolesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris