algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els funcionaris de l'Administració central tindran permís de paternitat de 10 dies

Les dones ampliaran la baixa quatre setmanes si renuncien a les hores de lactància

El ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, presentà ahir el pla integral de conciliació de vida familiar i laboral en l'Administració de l'Estat. Es tracta d'un conjunt de mesures que han de ser la primear passa perquè no resulti incompatible conciliar la vida familiar i laboral. La novetat és la introducció d'un permís de paternitat de deu dies per als treballadors del sector públic independent del de la mare. A més, les funcionàries podran ampliar la baixa de maternitat quatre setmanes si renuncien a les seves hores de lactància. A tots els treballadors se'ls dóna la possibilitat de flexibilitzar l'horari perquè no surtin del seu lloc de feina més tard de les sis de l'horabaixa.

Segons explicà el ministre d'Administracions Públiques, les mesures, incloses en el programa Concilia, seran efectives a partir de l'1 de gener, llevat de les relatives al permís de paternitat, que s'han de sotmetre a una reforma legislativa.

En aquest sentit, Sevilla explicà que al Govern li agradaria ampliar aquesta mesura, encara que de moment el ministre de Treball i Afers socials, Jesús Caldera, treballa perquè el permís sigui almenys de set dies en els diferents àmbits laborals. En altres països els pares tenen dret a un mes de baixa.

Sevilla subratllà que la finalitat de flexibilitzar els horaris no és que es treballi menys, sinó millor. Encara que es mantinguin les hores setmanals que es fa feina, la part fixa es redueix de 9.00 a 17.00 hores i s'estableix una interrupció «mínima» per al dinar en els horaris de matí i d'horabaixa. D'aquesta manera, el 98% del funcionariat no sortirà més tard de les 18.00 hores.

El projecte recull el dret d'acumular el període de vacacions en el permís de maternitat, lactància i paternitat, i de sol·licitar la reducció de la jornada amb motiu de l'atenció dels fills menors de 12 anys. A més, s'hi inclou el dret de flexibilitzar en una hora l'horari fix de la jornada per als qui tinguin el seu càrrec gent gran, fills menors de 12 anys o persones amb discapacitat.

De la mateixa manera, els funcionaris podran demanar una reducció de la jornada laboral d'un 50% amb caràcter retribuït durant un mes per atendre un familiar en primer grau en cas de malaltia molt greu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris