nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Zaplana diu que Zapatero «fa el ridícul» parlant d'un procés de pau

Malestar al Govern i al PSOE per les declaracions del PP sobre ETA

El Govern i el PSOE han mostrat de nou el seu malestar per unes declaracions del PP en contra de l'Executiu en les quals utilitza la lluita antiterrorista. El detonador aquesta vegada ha estat la declaració del portaveu popular al Congrés, Eduardo Zaplana, qui va assegurar que José Luis Rodríguez Zapatero «fa el ridícul» en parlar d'un procés de pau i que el ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, no va comparèixer per parlar de les bombes del dia de la Constitució perquè tenia «molt difícil» donar una explicació després que el president del Govern exposàs les seves esperances d'arribar al final d'ETA.

Zaplana va explicar que les bombes que ETA va col·locar dimarts demostren que el grup terrorista «no s'aparta ni una mica de la posició que sempre ha defensat» i està dient «que continuarà exercint el terrorisme». Les paraules del president del Govern sobre un possible final de la violència, va dir el portaveu popular, són més «somieigs» de Zapatero que no «una anàlisi i valoració de la realitat».

«Zapatero està suplicant permanentment una iniciativa als terroristes», va dir, i el Govern està «més pendent de les decisions i de les estratègies» d'ETA que no d'acabar amb el terrorisme. Zaplana recordà que «pocs minuts després» que el cap de l'Executiu parlàs d'esperança, ETA posà set bombes. «I set bombes és terrorisme», digué Zaplana, que fins i tot es féu ressò que la mateixa ETA assegura al seu últim butlletí intern Zutabe que està «avorrida ja de súpliques i crides reiteratives» per part del Govern.

El ministre Alonso contestà a Zaplana amb contundència. «És una persona que utilitza la lluita antiterrorista, que ha d'estar marcada per la unitat de discurs dels demòcrates. La continua utilitzant en la curta distància política i és una cosa que em sembla absolutament intolerable i que queda fora dels paràmetres amb els quals ens ham de comportar des de «l'Estat democràtic i de Dret», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris