algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Fornesa creu pròpia del Moviment Nacional la 'crispació' sobre l'OPA

El president de la Caixa lamenta la «manipulació indeguda» de la condonació del crèdit al PSC

El president de la Caixa, Ricard Fornesa, lamentà ahir les «excitacions i les preses de posició impròpies i increïbles» en el món financer provocades per l'Oferta Pública d'Adquisició d'Accions -OPA- de Gas Natural sobre Endesa i denuncià que «s'ha arribat a uns extrems i a una situació de crispació per una simple operació de compra d'accions, que sembla que sigui el Moviment Nacional».

En declaracions a Catalunya Ràdio, Fornesa lamentà la «politització» d'aquesta operació financera i la «manipulació indeguda» que s'ha realitzat de la condonació de part del crèdit al PSC. Així, qualificà l'operació de «sana i financerament correcta», a més d'«absolutament desvinculada d'un altre projecte -l'OPA de Gas Natural sobre Endesa- que s'allunya vuit mesos en el temps».

Es manifestà «avorrit» per les informacions constants i «perplex» per l'«expansió imaginativa dels sistemes de defensa de l'empresa afectada», en relació amb Endesa. «No deixa d'aparèixer cada dia un motiu d'obstaculización» de l'OPA, criticà, i es mostrà convençut que si hagués estat Endesa qui hagué llançat l'OPA sobre Gas Natural «no hi hauria tants de problemes».

A parer de Fornesa, «polititzar una operació empresarial sempre és un inconvenient» i afegí que quan la política s'acosta a l'activitat de les empreses les sol destorbar. En aquest sentit, denuncià que «hi ha un rerefons que no és financer» en les crítiques contra l'OPA i subratllà que les operacions de la Caixa «sempre tenen posicions contràries d'algú», en el sentit que es considera «una operació catalana».

Per la seva banda, el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Josep Montilla, afirmà ahir que no s'inhibirà quan el Consell de Ministres adopti la seva decisió sobre l'OPA, i subratllà que, «si no hi hagués intervingut» aquesta operació financera, la condonació dels interessos del crèdit de la Caixa al PSC hauria tingut una «transcendència escassa».

El també primer secretari del PSC recalcà que no s'hi inhibirà perquè «no concorren les circumstàncies reglades» per a aquesta inhibició, i negà que hagi rebut pressions de companys de gabinet perquè adoptàs aquesta posició.

En aquest sentit, afirmà que, si adoptàs tal actitud, es podria produir un efecte contrari al desitjat i en posà com a exemple una de les inhibicions -sense especificar-la- de Rodrigo Rato quan era titular d'Economia en la decisió sobre una altra operació financera. Segons ell, com que no existeixen les circumstàncies «objectives» que l'obligarien a inhibir-se, si ho feia, incompliria la normativa legal.

Per la seva banda, el portaveu adjunt del PP al Congrés, Vicente Martínez Pujalte, assegurà ahir que entenia que la Caixa «tingui intenció de quedar-se amb un tros del mercat energètic espanyol» a través de la seva participació en l'OPA.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris