algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

ETA expulsa els sis militants presos que plantejaren abandonar la lluita armada

El Govern reitera que només espera que cessi la violència i que «té esperances» que ocorri

82570

Iñaki Aracama Mendia, 'Makario'.

En el darrer butlletí intern (Zutabe) d'ETA, publicat ahir peDiario de Noticias, la direcció de l'organització comunica públicament la decisió d'expulsar definitivament els sis presos que varen subscriure un document per l'abandó de les armes, entre els quals es troben l'històric dirigent etarra Pakito.

Mentre els rumors d'una possible treva se succeeixen, la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, reiterà una vegada més que l'Executiu tan sols espera d'ETA el final de la violència, «i tenim esperances que això passi». Mentrestant, PSE i PP coincidiren ahir a restar importància al Zutabe d'ETA. Pels socialistes demostra que hi ha «pugnes de poder dins una organització que funciona com una màfia», mentre que pels conservadors es tracta simplement d'«una brega interna».

Els sis històrics dirigents d'ETA -Carlos Almorza Arrieta, Pedrito de Andoain; Ignacio Arakama Mendia, Makario; Francisco Múgica Garmendia, Pakito; Ignacio Bilbao Beaskoetxea, Iñaki Lemona; Kepa Solana Arrondo i Koldo Aparicio Benito- ja varen ser suspesos de militància el mes de juliol passat, després de subscriure un document en el qual es feia una crida a deixar la lluita armada i es posava de manifest que «la incapacitat de potenciar la lluita armada i la impossibilitat d'acumular forces que possibilitin la negociació en darrera instància amb el poder central ens obliga a replantejar l'estratègia avantguardista defensada fins ara».

La direcció d'ETA considera «greu» la firma de la carta i critica que es filtràs a la premsa. Així mateix indica que els sis presos «s'han esforçat a organitzar forces i a crear opinió contra el sentit i la línia d'actuació» de l'organització armada, fet que considera «una falta de disciplina clara».

Al seu parer, ha donat «a l'enemic» l'oportunitat de «fer públic el tema», una cosa que estima «un manca de confiança, de menyspreu i una falta de respecte cap a l'organització».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris