muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Maragall defensa reformar la Constitució i demana respecte per a l'Estatut

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, defensà una reforma de la Constitució per actualitzar-la a les necessitats d'un Estat espanyol que «és diferent a la de fa un quart de segle». Per Maragall, el reconeixement de la Carta Magna com a «peça angular de la nostra democràcia, el nostre Estatut i del nostre autogovern» és compatible amb el projecte de reforma de l'Estatut, per al qual va demanar «respecte».

En el seu missatge institucional amb motiu del Dia de la Constitució, que substitueix la recepció que organitzava Jordi Pujol al Palau de la Generalitat, Maragall va constatar que «els somnis compartits quan votàrem la Constitució encara no s'han complert del tot».

Admeté que les «esperances, l'any 1978, tenien noms i cognoms: eren llibertat, democràcia, autonomia i progrés social», i que aquelles idees són avui «realitats incontestables i madures», però ara «s'ha de saber adaptar-ho a les noves realitats».

Segons Maragall, «hi ha realitats avui que eren difícilment imaginables fa 27 anys», entre les quals el mateix Estat de les Autonomies, «que la Constitució va fer possible però que només anunciava». Així, el 1978 «dipositàrem una llavor. Ara és necessari que en reconeguem els fruits».

Maragall defensà el projecte de nou Estatut, en el qual Catalunya diu de manera «clara» que «som una nació, amb identitat nacional, personalitat pròpia, llengua, cultura i dret civil propis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris