algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un de cada cinc espanyols viu en la pobresa, amb 371 E al mes

Segons l'INE, les dades afecten sobretot dones i majors de 65 anys

La pobresa no només és al tercer món, sinó que podem trobar-la en girar la cantonada. Concretament, una de cada cinc persones viu a Espanya amb 371,75 euros al mes i se situa, per tant, per sota del llindar de la pobresa relativa, segons l'Enquesta de Condicions de Vida (ECV) de l'Institut Nacional d'Estadística corresponent a 2004. Aquests insuficients ingressos afecten, sobretot, les dones (un 20,8 per cent, davant el 19 dels homes) i els majors de 65 anys (un 29,6 per cent), en una problemàtica que augmenta pel 23 per cent de les dones grans que, a més de viure soles, pateixen 1,85 malalties de mitjana, com demostra un estudi finalista dels premis Caja Madrid d'Investigació Social sota el títoCapacitat funcional i estat de salut en el context social de les persones majors al centre d'Espanya.

Segons desprèn aquest estudi, el 23 per cent de les dones majors de 65 anys viuen soles, davant el 6,3 dels homes. Aquesta situació s'agreuja, a més de per les seves limitacions econòmiques, perquè aquestes persones majors pateixen una mitjana de 2,44 malalties (3,8 els homes i 1,85 les dones) i han de prendre 2,21 fàrmacs cada dia. Les malalties cròniques més habituals són l'artrosi (60 per cent dels ancians), els problemes visuals (53), la hipertensió arterial (43), els problemes auditius (30) i la depressió (25).

Segons l'informe de l'INE, els homes cobren un 17,3% més de salari brut per hora que les dones, fet que situa Navarra i el País Basc com les comunitats amb nòmines més elevades, al contrari que Múrcia, Canàries i Galícia (les seves remuneracions per hora són un 15% menors que la mitjana estatal).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris