muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La negociació entre la direcció de Seat i els sindicats conclou sense un acord

Ara la Generalitat té 15 dies per resoldre sobre la regulació d'ocupació

El període de consultes de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat fa un mes per la direcció de Seat per acomiadar 1.346 treballadors finalitzà ahir sense acord.

Ara, el departament de Treball i Indústria de la Generalitat disposa de quinze dies naturals a partir d'ahir per resoldre sobre l'ERO, que ha estat negociat entre direcció i sindicats.

La negociació es donà per trencada ahir devers les 13 hores, després que els sindicats es negassin a acceptar un acord que impliqui l'acomiadament de treballadors i que en les darreres converses s'aconseguís reduir a gairebé la meitat els 1.346 acomiadaments previstos.

Els sindicats no han acceptat rescissions forçoses de contractes, mentre que l'empresa s'ha negat a aprovar prejubilacions a partir dels 58 anys perquè les considera «inviables».

Fonts de la filial de Volkswagen lamentaren que no s'hagi assolit un acord en els 30 dies naturals del període de consultes de l'ERO i subratllaren que durant aquest procés la direcció de la companyia ha plantejat una sèrie de mesures «molt raonables» que reduïen els acomiadaments i tenien un cost organitzatiu i econòmic.

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, assegurà ahir que «és un dia trist» per no haver aconseguit el consens i assenyalà que a partir d'ara «no s'ha de pensar en els 1.346 acomiadaments que preveu l'ERO, sinó en els més de 16.000 treballadors de la plantilla del grup», ja que les inversions de més de 700 milions d'euros acordades pel consell d'administració estaven supeditades a la consecució d'un acord.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris