nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Maragall assegura que no cedirà davant els xantatges del boicot

El president de la Generalitat catalana, Pasqual Maragall, assegurà ahir que Catalunya no «renunciarà» a cap de les propostes del Parlament, ni se sotmetrà al «xantatge» de cap boicot, però sí que està disposat a «discutir» i a «cedir» perquè «sempre s'obtenen guans a través del diàleg», afirmà.

Maragall realitzà aquestes declaracions 24 hores després de la mobilització del PP a Madrid en defensa de la Constitució, que els partits catalans han interpretat com un acte contra el projecte de nou Estatut.

Durant una visita a la seu de la cooperativa vitivinícola Coceps, el president català es mostrà també confiat que el seguiment del boicot impulsat des d'alguns sectors contra els productes catalans, com el cava, sigui escàs.

Maragall afirmà que «les propostes catalanes formulades pel Parlament no es veuran afectades per aquesta espècie de xantatge», referint-se al projecte de nou Estatut. «I això sense renúncies, perquè no renunciarem a res», subratllà. En aquesta línia, afirmà que «estam disposats a discutir i a cedir, però no a renunciar. Sempre es guanya a través del diàleg -les dues bandes hi guanyen- però renunciar, mai».

Davant dels productors de vi i cava de les comarques del Penedès i de l'Anoia, que es mostraren preocupats pels efectes del boicot contra el cava en la campanya de Nadal, Maragall alertà que aquests ardits fan créixer la desconfiança entre els ciutadans d'Espanya i es demanà «què hi pot haver de pitjor per al futur de l'Espanya plural que la desconfiança entre comunitats germanes?». Segons el seu parer, aquells que impulsen el boicot dels productes catalans veuran que aquesta situació se'ls acabarà girant en contra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris