nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Piqué contradiu la tesi oficial del PP en dir que l'Estatut orginà la manifestació

A diferència dels companys populars, afirma que «dir el contrari és mentir als ciutadans»

El president del PPC, Josep Piqué, reconegué ahir que el projecte de nou Estatut ha estat el motiu de la concentració realitzada dissabte a Madrid en defensa de la Constitució, i assenyalà que «dir el contrari seria mentir als ciutadans».

Piqué es desmarcà així de la tesi mantinguda per la resta de la directiva aquests darrers dies, en el sentit que l'acte era un homenatge a la Constitució deslligat de la reforma del text autonòmic de Catalunya.

En declaracions a la cadena Ser, Piqué assegurà que «volguérem fer un acte en positiu, en defensa de la Constitució, però és evident que no seria necessari un acte d'aquestes característiques si no estigués en perill el pacte aconseguit l'any 1978».

«No ens enganyarem a nosaltres mateixos. Parlam del que estam parlant perquè hi ha un projecte d'Estatut a les Corts que trobam profundament negatiu. Negar-ho seria mentir als ciutadans», afirmà el dirigent popular català, que acudí a l'acte de la porta del Sol. Quant a les reaccions que ha provocat l'acte convocat pel PP, Piqué atribuí les dels partits nacionalistes al fet que «se senten contrariats per una defensa d'una Constitució que no els agrada i que tracten de canviar».

En relació amb les crítiques del PSOE i del Govern, denuncià «que s'omplen la boca afirmant que defensen la Carta Magna i després permeten que el Parlament català aprovi un text que s'haurà de retocar en gairebé tots els punts, com ha reconegut el president mateix».

Des del PP, deixaren clar ahir que la «Declaració de Sol» llegida dissabte pel president del partit, Mariano Rajoy, en l'acte d'homenatge a la Constitució, serà el «nord, el referent i la clau que segellarà el compromís» dels populars amb la Carta Magna, davant l'«anuència» del Govern amb els nacionalistes.

En aquest sentit es pronuncià ahir el secretari executiu de Justícia del partit, Ignacio Astarloa, que destacà en roda de premsa el «civisme democràtic, exemplar i extraordinàriament encoratjador» dels milers i milers i milers de persones» que acudiren a l'acte organitzat pels populars a la Puerta del Sol. En aquesta declaració, Mariano Rajoy proclamà que només hi ha «una nació, l'espanyola», i que l'Estat autonòmic «no significa que la nació es fragmenti en parcel·les».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris