algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rajoy: «No hi ha més nació que Espanya»

Unes 200.000 persones ompliren la Puerta del Sol en l'homenatge del PP a la Constitució

66046

Mariano Rajoy, ahir a Madrid.

«L'Estat autonòmic no significa que la nostra nació es fragmenti en parcel·les. No hi ha més que una nació, l'espanyola». Era la seva primera aparició en públic del líder del PP, Mariano Rajoy, després de l'accident que va sofrir dijous, però durant la concentració en defensa de la Constitució de 1978 organitzat pel PP a la madrilenya Puerta del Sol, Rajoy es mostrà especialment enèrgic. El líder popular recordà els centenars d'espanyols que han estat víctimes del terrorisme i que donaren la vida per la Carta Magna i assenyalà que el text constitucional és de tots i no pertany a ningú, abans de tancar el seu discurs al crit de «Visca la Constitució!, Visca la llibertat! i visca la nació espanyola».

«Som aquí per renovar el nostre compromís amb la Constitució, amb la democràcia i amb el règim de llibertats que establírem el 1978», començà Rajoy el seu discurs, i destacà que «la Carta Magna no va ser regalada, heretada, ni imposada, sinó fruit d'un acord i, principalment, de la voluntat del poble espanyol, autor i destinatari de la Llei fonamental».

Després d'elogiar el rei Joan Carles, el líder conservador insistí que tots els ciutadans «a totes les comunitats», són tots espanyols, perquè segons ell, «l'Estat autonòmic no significa que la nostra nació es fragmenti en parcel·les». «No reconeixem més que un únic poder sobirà el propietari del qual és el poble espanyol sencer», reblà.

A més, assenyalà que la Constitució es pot reformar, però «amb consens i quan sigui oportú», davant els qui pensen «que avui poden imposar el que no varen aconseguir el 1978 i el que reclamen és la negació del consens constitucional». «Es perceben veus que ens traslladen a un passat que ens divideix i floreixen els nostàlgics de la confrontació», assenyalà.

Després d'afirmar que el PP no accepta ni acceptarà que la Constitució «es converteix en una aparença, en una ficció o en un fantasme de la llibertat», assegurà que «Espanya sent enyorança per aquell esperit de concòrdia que obrí camí a la Carta Magna». Així mateix, afirmà que «els integrants de la nació no són les terres ni la història, són les persones», i subratllà que «no formam una nació de nacions, sinó una nació de persones, de ciutadans lliures i iguals».

Abans de començar el discurs de Rajoy, un respresentat de cada Comunitat Autònoma llegí un article de la Constitució espanyola, fent especial esment de la unitat de l'Estat. L'acte d'homenate va estar ple de consignes i pancartes a favor de la Cadena COPE, a més de banderes espanyoles, ikurrinyes i senyeres, entre d'altres emblemes de cada comunitat.

L'expresident del Govern, José María Aznar i la seva dona, Ana Botella; la cúpula del PP quasi al complet i milers de ciutadans es desplaçaren el matí a la madrilenya Puerta del Sol. Els autocars (més de 200) que havien traslladat la militància popular des de diversos indrets serviren per transportar unes 8.000 persones.

Mitja hora abans d'iniciar-se oficialment l'acte, la Puerta del Sol estava plena de gent, així com els voltants. Segons la Comunidad de Madrid, que dirigeix Esperanza Aguirre, hi participaren unes 200.000 persones.

En els moments previs a la lectura dels articles de la Constitució, alguns dels presents repartiren fulletons i pamflets donant suport a Federico Jiménez Losantos i feien crides al boicot de productes bascs i catalans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris