muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Uns 80 populars de les Balears, entre alts càrrecs i militants, es manifestaren a la Puerta del Sol

Guillem Camps llegí un article de la Carta Magna


Uns 80 militants de Balears assistiren ahir a Madrid a l'homenatge a la Constitució organitzat pel Partit Popular. L'acte s'inicià amb la lectura de 19 articles de la Carta Magna a càrrec d'un representant de cada comunitat autònoma i de les ciutats de Ceuta i Melilla. En el cas de Balears, la lectura fou a càrrec del diputat autonòmic menorquí i exconseller d'Indústria Guillem Camps. Abans de llegir l'article en castellà, Camps es presentà i féu una breu introducció en català.

El secretari general del PP de les Illes i conseller d'Interior, José María Rodríguez, encapçalà l'expedició balear al costat del mateix Camps i del diputat autonòmic Francisco Molina; dels diputats en el Congrés Maria Salom i Miquel Àngel Martín; i dels senadors Carlos Gutiérrez i Joan Fageda, entre d'altres.

Després de la concentració, Rodríguez assenyalà que aquesta commemoració és una manera d'expressar un «rotund suport a la Constitució espanyola, que ha servit com a marc de convivència en els darrers 27 anys per a tots els espanyols». En aquest sentit, el secretari general del PP de Balears apuntà que «qualsevol reforma d'un estatut d'autonomia que es vulgui dur a terme haurà d'estar en el marc de la Carta Magna». En el cas de les Illes Balears, afegí, la Constitució ha suposat l'«acostament de la democràcia» a tots els ciutadans.

Encara que l'acte ha estat atribuït per la resta de partits polítics a la ferma oposició del PP a la reforma de l'Estatut de Catalunya, Rodríguez desmentí aquesta circumstància. José María Rodríguez qualificà l'acte de Madrid com a «magnífic» i destacà que la presència de la delegació balear havia estat «molt important». Després de dinar, la majoria dels membres de la delegació del PP balear tornaren a les Illes en successius vols.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris