muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

ZP proposa substituir «disminuït» per «discapacitat» a la Constitució

Vol acabar l'any amb l'avantprojecte de llei de dependència

Amb cava català, torró i l'avantprojecte de llei de dependència aprovat pel consell de ministres. Així tancarà l'any el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, segons explicà ahir durant la seva visita al Centre d'Atenció a Minusvàlids Físics de la madrilenya localitat de Leganés. En el Dia internacional de les persones discapacitades, Zapatero va fer un altre anunci de rellevant importància: proposarà als grups polítics modificar l'article 49 de la Constitució per substituir la paraula «disminuït» per «discapacitat», ja que en la seva opinió les discriminacions comencen per les paraules.

«Els poders públics realitzaran una política de previsió, tractament, rehabilitació i integració dels disminuïts físics, sensorials i psíquics, als quals prestaran l'atenció especialitzada que requereixin i els empararan especialment», diu l'article de la Carta Magna espanyola al qual es va referir el cap de l'Executiu durant la visita al centre, acompanyat del ministre de Treball, Jesús Caldera, i de la secretària d'Estat d'Assumptes Socials, Consuelo Rumí.

Per això, Zapatero considera que la Constitució, «que és abans que res la nostra carta de drets», es refereix a les persones amb discapacitat d'una manera «inassumible». «Ningú val menys que els altres, no hi ha disminuïts, hi ha persones amb discapacitat que tenen els mateixos drets», assegurà, mentre va anunciar la seva intenció de proposar a tots els partits la modificació de l'article 49 de la Carta Magna per substituir el terme.

«També les paraules tenen importància», assenyalà, convençut que aquest canvi comptarà amb el suport de tots i que serà una demostració de com ha avançat la societat espanyola en pocs anys.

A més, mostrà confiança que, abans de que acabi l'any, el Govern aprovarà l'avantprojecte de llei d'autonomia personal i dependència en consell de ministres, per la qual cosa podrà acabar l'any brindant amb cava català i amb la llei de dependència en espera de ser remesa al consell d'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris