muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El Parlament rebutja emprendre accions legals contra el PP per la vinculació d'ETA amb l'Estatut

Els socialistes catalans es donen per satisfets i rebutgen demanar la reprovació d'Àngel Acebes

La petició arribava des del PSC i amb el suport d'ERC aquest dimarts, però el president del Parlament, Ernest Benach, i els lletrats de la Cambra catalana no estudiaran emprendre accions legals contra el secretari general del PP, Àngel Acebes, o altres dirigents populars per vincular el projecte d'Estatut d'Autonomia amb l'organització terrorista ETA.

Així ho anuncià ahir Benach, qui en un comunicat en nom de tota la Cambra, es va estimar més limitar-se a denunciar aquest tipus d'«insinuacions insidioses» que falten al respecte al poble de Catalunya.

Els socialistes catalans es donaren per satisfets amb la declaració del president del Parlament i, segons anuncià el seu portaveu, Miquel Iceta, el grup no presentarà la proposició no de llei demanant la reprovació d'Acebes.

Precisament fou Iceta qui envià a Benach dimarts una carta en què li demanava personalment que els lletrats del Parlament estudiassin si el secretari general dels populars o un altre dirigent del PP «poden haver incorregut en alguna falta greu o delicte» per les seves reiterades afirmacions assegurant que l'organització terrorista ETA va tutelar i tutela tot el procés de negociació del futur Estatut català.

Segons fonts parlamentàries, cenyint-se únicament al comunicat institucional, Benach pretén evitar la judicialització de la vida política, encara que també hi va haver diverses consultes prèvies amb els lletrats de la Cambra, que no varen veure possibilitats que prosperàs aquest procés.

Així, el president del Parlament llegí una declaració en el seu nom i «en compliment de l'acord» unànime de la Mesa de la Cambra que ell fes públic aquest comunicat. Després de criticar aquest tipus d'«insinuacions insidioses», demanà «respecte a les institucions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris