muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Jaume Matas viatjà en un helicòpter com l'accidentat dijous a Móstoles

Els informes tècnics de Balears no revelaren anomalies a l'aparell


El president del Govern balear, Jaume Matas, confirmà ahir a través d'un portaveu que ha utilitzat en alguna ocasió la mateixa companyia d'helicòpter en la qual viatjava el líder del PP, Mariano Rajoy, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, dijous.

Matas ha viatjat juntament amb Eduardo Zaplana en aquesta mateixa companyia, però sempre a títol privat, segons fonts del Consolat. Des que és el president del Govern insular, Matas només ha viatjat en una ocasió en helicòpter: fou el 14 de febrer de 2004 per anar des de Palma a Maó. En aquella ocasió, el president del Govern balear emprà un helicòpter de la Policia després de solicitar-lo a la Delegació de Govern.

D'altra banda, els informes tècnics que es feren en 2003 sobre l'helicòpter amb matrícula EC-HCT, en què viatjaven Rajoy i Aguirre, quan tingueren l'accident, no revelaren anomalies en la seva estructura ni maquinària. Així ho explicà el secretari de Transport de CCOO a Balears, Antonio Losada, qui revisà tota la documentació que el sindicat entregà a la Direcció General d'Avió Civil el 10 de febrer de 2003 en relació a aquesta aeronau, en la qual es denunciaven altres aspectes, com que realitzàs vols nocturs per a l'Institut Balear de Salut, entitat que havia contratat el servei a l'empresa propietària, Helisureste. La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Balears emeté unes diligències informatives el 2004 en les quals admatia que l'aparell tenia deficiències «suficientment acreditades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris