cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Joves d'ERC s'encadenen a la seu de la Cope per «aturar l'emissora de l'odi»

El PP exigí a Zapatero que condemnàs la protesta al Congrés, cosa que no féu

93516

Cinc membres de les Joventuts d'ERC s'encadenaren davant de la seu central de la cadena Cope a Madrid.

Cinc membres de les Joventuts d'ERC s'encadenaren ahir durant gairebé mitja hora davant de la seu central de la cadena Cope a Madrid amb una pancarta amb el lema «Aturem la Cadena de l'Odi» i en presència de dos diputats nacionals del seu partit, Joan Puig i Joan Tardá, i de Joan Lladó, president d'ERC-Illes. Aquesta acció respon «a la campanya anticalanista bàsicament de dos programes, que s'ha intensificat després de l'aprovació de l'Estatut al Parlament», segons el partit.

La Policia es presentà allà, ja que hi hagué moments de tensió entre els joves republicans i un grup de persones que s'havien desplaçat a la seu per firmar un manifest de suport a la cadena.

Els diputats Puig i Tardà i Joan Lladó, que no varen participar en la protesta, varen acudir al lloc per «atendre» els mitjans de comunicació.

La Cadena Cope, per la seva banda, avisà la Policia ja que la protesta dels joves coincidí amb l'arribada d'un grup de persones que anava a la seu a firmar un escrit de suport a la cadena (que han elaborat l'eurodiputat Luis Herrero, els periodistes Pedro J. Ramírez, Alfonso Ussía, Javier Rubio, Melchor Miralles, Tomás Cuesta i Cayetana Àlvarez de Toledo, el sociòleg Amando de Miguel i l'humorista Mingote).

Arriba al Congrés
La polèmica per la protesta es tractà ahir, fora de l'ordre del dia, en la sessió de control del Govern per les nombroses al·lusions dels polítcs. El president del PP, Mariano Rajoy, demanà a Rodríguez Zapatero que condemnàs el «greu atemptat contra el dret fonamental de la cadena Cope perpetrat per Esquerra».

Zapatero no li respongué en el seu primer torn, per la qual cosa Rajoy l'acusà de no defensar els drets contitucionals per no tenir problemes amb diputats d'ERC. Així, Zapatero assegurà que les declaracions de Rajoy foren «exagerades» i li demanà que reflexionés abans de parlar «perquè seria bo per al seu projecte i per tenir un debat sa».

Els diputats Acebes i Zaplana recordaren l'acció de protesta de Puig a la piscina de la Costa dels Pins. «Al manco ara no hi ha hagut banyadors i ens hem estalviat una foto», ironitzà Acebes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris