nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Constitucional admet a tràmit el recurs del PP contra el matrimoni gai

El Govern ho troba «un acte de normalitat democràtica», però dubta que prosperi

El Tribunal Constitucional admeté ahir a tràmit el recurs presentat pel PP el passat 30 de setembre contra la llei que modifica el Codi Civil i permet el matrimoni entre persones del mateix sexe. El Govern promotor d'aquest canvi en l'ordenació privada espanyola, considera que l'admissió a tràmit és «un acte de normalitat democràtica, i el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar», assenyalà que no està preocupat perquè el recurs prosperi ja que cap interpretació de la Constitució prohibeix al legislador «reconèixer formes de convivència que tenen presència en la societat». A més, la Fiscalia General de l'Estat emeté un informe en el qual s'oposa a l'admissió pel TC d'una qüestió d'inconstitucionalitat plantejada per la jutgessa encarregada del Registre Civil de Dènia (Alacant) contra el mateix article del Codi Civil.

El Constitucional donà trasllat de la demanda i documents presentats pel PP a les Corts, a través dels seus presidents, i al Govern, a través del ministre de Justícia, perquè en un termini de quinze dies puguin comparèixer en el procés i formular les al·legacions que trobin convenients, mentre decidí publicar la incoació del recurs al Butlletí Oficial de l'Estat.

El motiu fonamental d'impugnació de la llei pel PP es funda en la infracció de l'article 32 de la Constitució, en el qual s'estableix la garantia institucional del matrimoni i el dret a contreure matrimoni de l'home i la dona.

«Han preferit la imposició legislativa en una qüestió tan complexa i de tan alta sensibilitat social, provocant un innecessari i profund desencontre social i un greu i igualment innecessari conflicte jurídic de naturalesa constitucional», assenyala el recurs.

Argumenten també que la llei desnaturalitza la institució bàsica del matrimoni, tal com ha estat entès fins ara, que gaudeix de la garantia institucional de la Constitució. En aquest sentit, aclareixen els populars que no es recorre la norma «perquè ampliï els drets dels homosexuals, sinó perquè és inconstitucional, ja que desvirtua una institució social i jurídica com és el matrimoni».

El PP també assenyala la impossibilitat de que el legislador ordinari i no el constituent modifiqui la Carta Magna «canviant el nom encunyat de les coses», a més d'argumentar que per aconseguir la finalitat que perseguia el Govern existien altres fórmules «sense necessitat d'originar la ruptura de la Constitució».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris