nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Les aerolínies ja donen a Interior les dades dels qui viatgen a Espanya

Alonso explica al Congrés que s'ha pagat el 80 per cent de les indemnitzacions per l'11-M

El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, comparegué al Congrés dels Diputats per explicar el grau de compliment de les recomanacions aprovades per la comissió de l'11-M. Allà digué que les companyies aèries han començat aquesta mateixa setmana a subministrar al Ministeri les dades dels passatgers que arriben a l'Estat. Alonso també quantificà en 51,2 milions d'euros els ajuts lliurats ja a les víctimes dels atemptats de Madrid, havent satisfet ja el 80 per cent de les sol·licituds.

Alonso explicà a la Comissió d'Interior del Congrés que algunes aerolínies ja han començat a subministrar dades sobre els seus usuaris, un control que, segons el ministre, col·loca Espanya, «al costat del Regne Unit, a l'avantguarda europea d'aquest sistema» plantejat en el si del G-5 europeu.

Interior té previst desenvolupar un quadre normatiu per al control de les targetes telefòniques de prepagament i de les dades objectives de les comunicacions telefòniques i per Internet. D'aquesta manera, les empreses de telecomunicacions hauran de retenir durant un any dades com la terminal des de la qual s'efectua una telefonada, el número de destinatari, quant durà la comunicació i quan es féu, i el mateix succeirà amb les comunicacions via e-mail.

Són moltes les actuacions que detallà el ministre entre aquelles que ja s'han posat en marxa i les que es faran en breu. Així, anuncià que Espanya instaurarà el sistema europeu d'arxivament de documents de viatge i un altre de verificació dels esmentats documents perquè estigui en funcionament abans que acabi l'any. En sis mesos s'elaborarà un Pla de Prevenció i Protecció de vaixells i ports.

Respecte a les mesures adoptades a les presons, Alonso assegurà que hi haurà un responsable de la seguretat al Centre Nacional de Coordinació Antiterrorista (CNCA). Ara mateix hi ha 125 reclusos relacionats amb el terrorisme islamista, dels quals 117 romanen en règim tancat per evitar el seu contacte amb altres presos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris