cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El rei insta els nous jutges a fer reals els principis de la Constitució

Fa aquestes declaracions en un acte judicial al qual acudí Maragall

El rei instà ahir a Barcelona els 125 nous jutges dels Tribunals Superiors de Justícia que la seva tasca «sempre prudent», contribueixi «a fer reals els principis i garanties constitucionals en cada una de les resolucions» que hagin d'adoptar.

Joan Carles, acompanyat de la reina, presidí ahir a Barcelona el lliurament de despatxos als nous magistrats, en un acte que es féu a l'Auditori de Barcelona. Els reis foren rebuts amb una forta i perllongada ovació a la seva arribada al recinte.

En el seu discurs, el rei digué als jutges que «la nostra Constitució, com a norma jurídica fonamental de l'Estat, ha d'erigir-se en criteri rector i guia de totes les vostres decisions». Joan Carles I recordà als nous responsables de la Justícia que havien elegit «una opció vital de servei a la societat i als ciutadans», una elecció que els col·loca «en una posició singular des de la qual podeu contribuir al sosteniment de l'«Estat de Dret, a la convivència i a la pau social».

El rei ressaltà l'abnegació que requereix la tasca de jutge, els recomanà objectivitat i subratllà que «la pau, el desenvolupament i el benestar -tant individual com social- no poden concebre's sense una recta administració de la Justícia». Parlà també el president del Tribunal Suprem i del Consell general del Poder Judicial (CGPJ), Francisco José Hernando, qui destacà la gran importància de la Constitució de 1978, que s'aconseguí amb el «consens» de tots, i que ha estructurat durant 27 anys la vida política del país, en què s'han assolit quotes socials i polítiques altament satisfactòries.

Hernando recomanà als nous magistrats que mai no perdin de vista el valor del seu jurament, perquè amb ell empenyoren la seva paraula d'«acatament, lleialtat -i també defensa- d'un determinat marc jurídico-institucional, el marc que ha estat fixat pels espanyols com a camí de convivència i concertació», la Constitució.

Estigueren al costat dels reis, a la taula presidencial, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall; el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar; el president del Tribunal Suprem i del Consell general del Poder Judicial (CGPJ), José Francisco Hernando, i el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, entre d'altres autoritats. En acabar l'acte, els reis es van fer la foto de família amb els nous magistrats, i després van compartir un vi d'honor amb ells, les seves famílies i la resta dels convidats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris