nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

El Congrés aprova la tramesa de 370 militars a la zona del Pakistan

Tots els grups polítics hi votaren a favor menys IU, que s'abstingué

El Congrés dels Diputats autoritzà ahir, amb la sola abstenció d'IU-ICV, la tramesa de 370 militars espanyols al Pakistan en missió humanitària de l'OTAN d'ajuda de a la població després del terratrèmol del dia 8.

Amb els vots a favor de tots els grups, cap en contra, i l'abstenció del portaveu d'IU-ICV, Gaspar Llamazares, la Comissió de Defensa de la Cambra Baixa aprovà una proposició no de llei presentada pel PSOE que demanava el «suport a la participació de les nostres Forces Armades a través de les organitzacions internacionals en les quals Espanya pren part», en l'ajuda sol·licitada pel Pakistan.

Tots els partits mostraren el seu suport a la participació militar espanyola en aquesta missió, llevat del grup IU-ICV, el portaveu del qual, Gaspar Llamazares, ressaltà els dubtes que genera la participació de l'OTAN en una regió conflictiva.

Prèviament, el ministre de Defensa, José Bono, anuncià que Espanya enviarà al Pakistan, a partir de demà i per un període de 90 dies, un total de 370 militars que s'integraran en la missió humanitària que l'OTAN desplegarà en aquest país amb més de 1.000 efectius.

Bono demanà l'autorització del Parlament amb motiu de la situació «dramàtica» del Pakistan i destacà que encara que no sigui obligatori per llei, el Govern no donarà l'ordre de sortida dels militars sense l'autorització del Parlament.

Bono subratllà que la presència militar al Pakistan és legítima perquè així ho ha decidit el Consell Atlàntic, ho ha demanat el Govern pakistanès i per petició expressa de les Nacions Unides. El ministre indicà que és la primera vegada que l'OTAN activa una missió humanitària i la primera vegada que Espanya lidera un desplegament d'aquestes característiques.

Bono detallà que dels 370 militars que es desplaçaran al Pakistan, 236 corresponen a unitats de caserna general, suport logístic, comunicacions i enginyers; i 134 efectius més pertanyen a unitats de comandament i de la plana major, d'hospitals de campanya i de comunicacions.

Hi aniran sota el comandament tàctic del general de l'Estat Major de la Caserna General de Bétera (València), Bautista Otero, i començaran a desplaçar-se de manera escalonada a partir de demà, segons avançà el ministre, per concretar que la resta dels militars viatjaran el 31 d'octubre i el 3 de novembre. Se suposa que hi seran durant 90 dies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris