cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Rajoy adverteix que si l'Estatut s'aprova els Pressuposts seran «paper mullat»

Afirma que els comptes d'Estat per al 2006 i el Ministeri d'Economia estan en perill

77384

El president del PP, Mariano Rajoy, amb el secretari general, Angel Acebes, i el portaveu Eduardo Zaplana.

L'actual estratègia del PP de centrar la seva política d'oposició en el projecte d'Estatut de Catalunya arribà ahir al debat pressupostari. El líder popular, Mariano Rajoy, barrejà la seva valoració del projecte de Pressuposts generals de l'Estat per a 2006 amb les conseqüències que, segons ell, l'Estatut provocarà en aquests, i arribà a dir que només estaran en vigor sis mesos o que desapareixerà el Ministeri d'Economia. El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, qualificà de «groller» l'argumentació de Rajoy i va garantir que els comptes de l'Estat per a l'any que ve seran eficaços, independentment del que succeeixi amb l'Estatut.

Mariano Rajoy assegurà ahir que sobre els pressuposts de l'any pròxim «gira una poderosa incògnita», perquè, si s'aprova la reforma de l'Estatut de Catalunya que el Govern «impulsa», els Pressuposts seran «paper mullat» i serà el «final» del Ministeri d'Hisenda.

En defensa de l'esmena a la totalitat presentada pel PP al projecte de llei de pressuposts, Rajoy advertí que «excepte que es rebutjàs en aquesta Cambra», l'Estatut alteraria «substancialment» el capítol de despeses i d'ingressos d'aquests pressuposts, que només tindrien una vigència de sis mesos.

A més, criticà que, en la seva intervenció durant el debat de pressuposts, Solbes eludís «aquesta important qüestió que és clau» per als comptes de l'any que ve i va instar-lo a explicar si està d'acord que les comunitats autònomes «recaptin, inspeccionin i gestionin els imposts», funcions que equivalen a l'extinció del Ministeri d'Hisenda, va reiterar.

Segons Rajoy, això és «el que estableix aquesta proposició de llei orgànica (l'Estatut), que a més té en el líder del PSOE i president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, el seu més entusiasta impulsor».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris