nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Maragall tanca la crisi al seu Govern amb la confirmació dels consellers

ERC i ICV diuen que el president se'n surt «dignament» i que el tripartit no el «segresta»

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, confirmà ahir «indefinidament» tots els consellers en els seus càrrecs, reafirmà la seva confiança en ells i anuncià nous criteris d'organització i funcionament de l'Executiu que suposaran una agrupació de les conselleries en quatre àrees, amb l'objectiu de «millorar la coordinació i el control de coherència en les polítiques impulsades pel Govern».

En un comunicat de la Presidència de la Generalitat, es confirma que Maragall ha expressat aquesta decisió a la resta de membres del Govern durant la reunió del Consell Executiu. Segons el departament de Presidència, la decisió de Maragall respon a la seva «voluntat de concentrar l'acció del Govern i dotar-la de més coresponsabilitat entre les conselleries».

D'aquesta manera, les àrees de treball seran Social, Econòmica, Territorial i Política, que seran presidides pel conseller primer, Josep Bargalló, el qual en podrà delegar la seva direcció en els consellers Antoni Castells, Joan Saura, Marta Cid o Marina Geli i Joaquim Nadal. Les conselleries de cada àrea es reuniran quinzenalment.

Per la seva banda, ERC afirmà ahir que Maragall «se'n surt ben lliure i molt dignament» de la crisi de remodelació de Govern. ICV afegí que «s'ha posat fi a la crisi» amb una «cultura de coalició» del tripartit que «no segresta ni afebleix ningú», respecte de les acusacions de l'oposició, que retreu als socis de govern que no deixen governar el president.

El portaveu republicà en el Parlament, Joan Ridao, afirmà en roda de premsa que Maragall «ha resolt molt dignament» la crisi de remodelació del Govern, «des del moment què els partits li diuen que cal continuar parlant» i que «ell mateix publica una nota en aquests termes».

Per contra, el president de Convergència i Unió, Artur Mas, assegurà ahir que la decisió presa pel president català suposa un «ensorrament significatiu de la credibilitat de la màxima institució del nostre país, que és la Presidència de la Generalitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris