cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Trobats dos tubs i una granada amb què ETA volia atemptar el dia 12

La banda terrorista envià al diari «Gara» un plànol per localitzar-los


La Guàrdia Civil localitzà ahir dos tubs llançagranades i una granada als voltants de l'aeroport de Saragossa. Aquest és el material amb el qual ETA pretenia atemptar el passat Dia de la Hispanitat, encara que només una de les granades esclatà i no en un objectiu concret.

La troballa s'ha produït després que l'organització terrorista enviàs al diari Gara un plànol de la zona. ETA, segons informà el diari Gara remeté «una nota de premsa amb un croquis de la zona en la qual especificava la col·locació dels artefactes amb què pretenia irrompre en les celebracions de la festa nacional». La Guàrdia Civil cercà el material a l'àrea indicada després que la banda terrorista anunciàs l'atemptat el dia 12, però abandonà la recerca hores després perquè no havia trobat res.

Amb el «croquis detallat» de la zona enviat per ETA, l'Institut Armat va localitzar els dos tubs llançagranades a tres quilòmetres i mig de la base aèria de Saragossa.

A l'interior d'un dels receptacles hi havia encara una de les granades, que els Gedex, els experts en explosius del Cos, hagueren de desactivar. L'altra granada havia estat disparada i les restes de l'explosió es trobaren a poc més d'un quilòmetre del lloc on hi havia les llançadores, molt lluny de l'objectiu de la banda.

El lloc on s'ha produït la troballa és un paratge situat a devers 200 metres de la tanca nord del polígon industrial Centrovía, al municipi aragonès de La Muela. Es troba entre l'autovia que uneix Saragossa amb Madrid i les instal·lacions aeroportuàries de la capital aragonesa, que té tant aeroport civil com instal·lacions militars.

Aquest fou el tercer atemptat comès per la banda enguany a Saragossa, ja que el 27 de setembre féu esclatar un artefacte en una petita central hidroelèctrica d'Añón del Moncayo i el 10 de juny atemptà també contra l'aeroport saragossà, en ambdós casos sense causar víctimes.

El president aragonès, Marcelino Iglesias, afirmà ahir que «la nostra condemna de l'intent d'atemptat és radical» i es felicità que no hagués «passat res greu».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris