cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

El Govern valencià demana sancions per una pancarta dels Països Catalans

Reclama la intervenció del Comitè Antiviolència perquè actuï contra el Barça

El portaveu del Consell i conseller de Relacions Institucionals del Govern valencià, Esteban González Pons, demanà ahir la intervenció del Comitè Antiviolència al Consell Superior d'Esports perquè se sancioni els responsable de la «feridora» pancarta d'un mapa dels Països Catalans, en el qual s'incloïa el País Valencià, i que ahir es desplegà al Camp Nou abans del partit de futbol entre el F.C. Barcelona i l'Osasuna.

Per això, González demanà en roda de premsa una explicació institucional al F.C. Barcelona, a la FORTA (televisions autonòmiques) i a la Lliga de Futbol Professional, ja que, segons digué, «l'esport no pot utilitzar-se per ofendre els sentiments de cap poble ni per fer propaganda política del catalanisme feixista», un catalanisme, digué, que «fa del País Valencià i de les Balears els seus objectius com un dia Alemanya ho va fer de Txecoslovàquia, Àustria i Polònia».

Així mateix, González puntualitzà que «ni encara que a la Comunitat es parlàs la mateixa llengua que a Catalunya, ningú no té perquè deduir ni proclamar que vulguem ser uns Països Catalans independents d'Espanya en la retransmissió d'un partit en directe amb absoluta impunitat». També criticà que «s'ha traslladat a totes les persones la idea que existeixen uns Països Catalans, una unitat, i una voluntat de separar-se d'Espanya que no existeix en realitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris