cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Els transportistes desconvoquen la vaga en aconseguir un acord global

Entre les mesures acordades destaquen els costs del gasoil

Ahir horabaixa, els transportistes desconvocaren l'aturada iniciada dilluns, gràcies a l'acord definitiu obtingut amb els carregadors i després de que ahir dematí també haguessin aconseguit tancar les negociacions amb l'Administració.

Així ho afirmà el president del Comitè Nacional del Transport per Carretera -CNTC-, Ovidio de la Roza, en l'acte de la firma d'ambdós documents, presidida per la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez. Els punts que es rubricaren ahir es presentaran al Consell de Ministres de divendres.

Entre les mesures acordades amb els carregadors, hi destaquen la repercussió dels costs del gasoil en les tarifes, la inclusió de la clàusula de revisió automàtica del preu del transport segons l'evolució de l'import del gasoil, i la prohibició que els conductors duguin a terme tasques de càrrega i descàrrega.

La firma d'ahir, després de dos dies d'aturada al sector del transport per mercaderies, culmina tres mesos de negociacions, especialment intenses i a diferents bandes aquests darrers dies, encaminades a cercar solucions als problemes conjunturals i estructurals del sector per l'encariment del gasoil i per la manca de competitivitat.

De la Roza afirmà que «una vegada concloses les negociacions no té sentit que el transport estigui aturat», i destacà que l'acord global obtingut és el resultat de l'esforç que han realitzat totes les parts implicades, tant l'Administració com les associacions de carregadors, els diferents ministeris i els transportistes.

Així mateix, subratllà que haver arribat a una entesa global «no és el punt final, sinó més bé d'inflexió» perquè «a partir d'ara -argumentà- ens queda molta més feina per fer de la que hem duit a terme aquests dies». «En hem dedicat en cos i ànima a les negociacions», cotinuà, i assegurà que «si no anam més enfora és perquè no hem pogut o no n'hem sabut, però en qualsevol cas en tots aquests processos hi ha concessions i cessions», conclogué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris