cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

El PSC troba «inoportú» i «innecessari» el canvi de Govern que prepara Maragall

El president català recorda al seu partit que les remodelacions «són competència» seva

89836

Maragall amb el president dominicà, Leonel Fernández.

La Comissió Executiva del PSC aprovà ahir dematí una resolució en absència del president de la Generalitat i del partit, Pasqual Maragall, en la qual considera que la remodelació del Govern de la Generalitat «no és avui ni necessària ni oportuna» i dóna «el suport a tots els membres» de l'actual Executiu tripartit.

Amb aquesta resolució, el PSC no creu desautoritzar Maragall en considerar que aquest últim no ha presentat als socialistes cap proposta de remodelació. Per contra, s'assegura que se serveix Maragall «amb lleialtat». El portaveu del partit, Miquel Iceta, fou l'encarregat de fer pública la resolució en una roda de premsa.

Per la seva banda, el primer secretari i ministre d'Indústria, José Montilla, abandonà la seu del PSC a les 10.50 hores per dirigir-se al Palau de Pedralbes, on participà al costat de Maragall en la cimera hispanofrancesa. També participà en la reunió el conseller d'Indústria i Treball, Josep Maria Rañé, un dels candidats a abandonar el Govern català que apareix en totes les travesses.

La resolució aprovada, de quatre punts, assenyala que el PSC «coincideix» amb Maragall en el fet que «tot canvi en la composició del Consell Executiu ha de passar necessàriament per un procés previ de consulta i acord entre els socis de Govern». S'afegeix que el debat públic sobre eventuals canvis en l'Executiu «pot proporcionar arguments a l'oposició de cara a l'imminent debat de política general» i podria «acabar provocant dubtes sobre la solidesa, la cohesió i l'estabilitat de la majoria parlamentària que substenta el consell executiu».

Maragall declinà ahir fer qualsevol comentari sobre la suposada remodelació que prepara del seu Govern o sobre el malestar que ha generat en la direcció del PSC, i es limità a remarcar la seva potestat única sobre aquest assumpte, afirmant que «el Parlament no té responsabilitat en els canvis de govern, ni a França ni a Espanya ni a Catalunya, per tant és una qüestió que queda circumscrita a l'àmbit de competències del president».

Maragall contestà així a preguntes dels periodistes que li demanaven una valoració sobre les paraules que Zapatero tingué sobre aquesta qüestió, quan recordà que «la responsabilitat és a les mans del president» català.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris