cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Mas insta Maragall a canviar el Govern i a sotmetre's a una moció de confiança

Diu que és l'«única manera de salvar la seva autoritat, encara que quedarà tocada»

El líder de CiU, Artur Mas, instà ahir el president català, Pasqual Maragall, a remodelar el seu govern segons tenia previst, malgrat l'oposició de les forces del tripartit, «perquè només així pot salvar la seva autoritat», i que se sotmeti d'immediat a una «moció de confiança» al Parlament.

«El president Maragall no té cap més sortida que fer el canvi de Govern, tengui o no el suport del tripartit, o deixarem de tenir un president real i passarem a tenir un president virtual que no té la confiança dels seus i és incapaç d'exercir la seva autoritat», afirmà.

Mas recordà que la facultat de modificar el Govern català «és única i exclusiva» de Maragall, per la qual cosa ara «el president només té la sortida de canviar-lo i fer-ho molt aviat, en les pròximes hores» com a «única manera que pugui salvar mínimament la seva autoritat, encara que quedarà molt tocada i molt condicionada».

Artur Mas, que comparegué acompanyat del portaveu de CiU al Parlament, Felip Puig, i els diputats Oriol Pujol i Antoni Castellà, subratllà la situació de «crisi de govern que al seu parer s'ha obert a Catalunya» després que «el president de la Generalitat hagi perdut la confiança de portes endins» i «hagi dinamitat» la «confiança i el prestigi» guanyats amb l'aprovació del nou Estatut. «Si un president perd la confiança dels seus, el que ha de fer és demanar la confiança al Parlament», digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris