cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
21°

Mas aconsella a Maragall que remodeli el Govern i ERC troba que «ara no és un bon moment»

La tranquil·litat sembla impossible en el si del tripartit català. Després d'aconseguir quasi l'impossible per arribar a un acord sobre la reforma de l'Estatut, els rumors sobre possibles canvis en el Govern de la Generalitat tornen a dur aires de tempesta a l'Executiu de Pasqual Maragall.

Precisament sobre aquests possibles canvis es pronuncià ahir el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, que digué que «no és un bon moment» per planejar aquestes coses i ajornà el debat sobre aquesta qüestió fins el mes gener, una vegada s'hagi arribat a l'equador de la legislatura i «quan ja estarà clar el paper d'Estatut».

Tot el contrari opina el president de CiU, Artur Mas, que troba «urgentíssim» que Maragall remodeli el Govern català «perquè així no va». El líder de CiU sol·licità un canvi profund en el tripartit i exigí a Maragall que no caigui en la temptació de «només baratar noms de les conselleries», sinó que vagi més enllà i abordi aspectes fonamentals, com un canvi en les polítiques i atorgui al Govern la cohesió i el lideratge necessaris per sortir de l'actual situació, que definí de «paràlisi contínua».

Sobre les informacions que asseguren que Maragall es reuní amb ERC per parlar d'aquests canvis a la Generalitat abans de comunicar-ho al seu partit, Mas fou molt crític i afirmà que «si no ha consultat el seu partit i ho ha fet amb un altre (en referència a ERC), és anar tan lluny en el despropòsit que no és estrany que el seu Govern no funcioni».

Precisament el secretari general d'ERC es referí ahir a la possibilitat de remodelar el Govern català, encara que afirmà que «no és un bon moment per replantejar-se coses», i apostà per abordar aquestes qüestions el mes de gener, quan es passi «l'equador» de la legislació i quan a més estarà «clar el paper de l'Estatut».

Malgrat que desaconsellà canvis «quan s'està davant un Debat de Política General quan s'ha iniciat a Madrid el tràmit de l'Estatut per a la seva presa en consideració i quan encara falta per l'equador de la legislatura», el dirigent republicà coincidí amb el president català en afirmar que «és necessari donar un impuls al Govern de la Generalitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris