cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El Govern demana tranquil·litat perquè està preparat contra la grip aviària

Londres convoca un consell extraordinari per coordinar les mesures contra el virus

La ministra de Sanitat, Elena Salgado, transmeté ahir un missatge de «tranquil·litat i de seguretat» davant les últimes informacions sobre la grip aviària i l'eventualitat d'una pandèmia, i digué que el Sistema estatal de Salut està preparat per actuar amb eficàcia si aquesta es produís.

En conferència de premsa, Salgado recordà que Espanya ha encarregat dos milions de dosis de virals per afrontar una eventual pandèmia i que, a la pròxima reunió de la comissió de Salut Pública, a la qual pertanyen les CA, es debatrà la possibilitat d'encarregar més dosis, sempre que aquestes ho sol·licitin i hi estiguin d'acord.

Salgado explicà que aquest virus de la grip afecta les aus i només en casos molt concrets s'ha transmès d'una au a un ésser humà, i indicà que el contagi és sempre per via inhalatòria i no per via alimentària, i que els casos de contagi d'aus a humans s'han produït per un contacte directe i permanent.

La ministra Salgado afegí que perquè es produís una eventual pandèmia el virus hauria primer de canviar i després trasmetre's d'humà a humà, fet que fins ara no ha succeït. Elena Salgado considerà que no és raonable fer previsions sobre la base de pandemies de grip ocorregudes fa anys, en particular la de 1918, perquè ara la situació és «completament diferent».

Així, assenyalà que l'estat de salut de la població és millor i les capacitats tècniques per seguir l'evolució d'una grip també han progressat significativament, i va recordar que el 1918 no existien antibiòtics. D'altre costat, la presidència britànica de la Unió Europea convocà ahir un consell extraordinari de ministres d'Exteriors, dimarts a Luxemburg, per tractar les diferències internes en les negociacions en l'OMC i l'aparició de la grip en països veïns.

Els ambaixadors dels Vint-i-cinc davant de la UE es reuniren ahir per establir l'agenda final del Consell extraordinari, va indicar una portaveu britànica. El principal motiu del Consell serà el comerç, va destacar la portaveu, qui assenyalà que també es preveu que la Comissió informi sobre les mesures preses després de la confirmació de la presència de la grip aviària a Turquia i a Romania.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris