algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

La UE avisa que 30.000 immigrants esperen per entrar a Ceuta i Melilla

La Unió assumeix la idea de realitzar una cimera euroafricana

El comissari europeu de Justícia i Interior, Franco Frattini, informà ahir als ministres dels «Vint-i-cinc» que hi ha dades que confirmen que 20.000 immigrants esperen a Argèlia i 10.000 al Marroc per arribar a territori europeu a través de les fronteres espanyoles.

El debat mantingut ahir a Luxemburg pels responsables d'immigració de la Unió posà de manifest la dimensió del problema, que s'ha vist agreujat les darreres setmanes a Ceuta i Melilla.

Segons la missió tècnica enviada per la Comissió Europea, l'increment de la vigilància marítima ha retallat dràsticament el número d'immigrants il·legals d'origen subsaharià que intenten arribar al sud d'Espanya o Canàries en pasteres. Ceuta i Melilla estarien, per això, patint les conseqüències del desplaçament de la pressió migratòria.

Les conclusions de l'equip d'experts desplaçats «in situ» assenyalen que el Marroc està fent «esforços substancials» per contenir el pas de sense papers, encara que s'hagin desmantellat algunes organitzacions de traficants de persones i «passadors».

Per altra banda, Frattini va fer seva ahir la idea proposada per Espanya i Marroc de realitzar una cimera euroafricana per millorar la gestió de la immigració, segons informà el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar. La cita serà en territori marroquí i per això la Comissió Europea enviarà una missió preparatòria abans de finals d'any.

A més, el ministre assegurà que Frattini, durant la seva al·locució davant del Consell de ministres de la UE sobre els resultats obtinguts per la delegació de tècnics enviats a Ceuta i Melilla, destacà el gran esforç del Govern espanyol per gestionar la crisi i aprecià la col·laboració prestada per Marroc.

López Aguilar informà també de la determinació de la Unió d'incrementar l'assistència tant a Marroc com a Algèria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris