cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Ibarretxe no acudirà al debat de les autonomies per «coherència»

Diu que no és el «fòrum adequat» per resoldre «el conflicte basc»

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, no acudirà per «coherència política» a la sessió convocada per la Comissió general d'Autonomies del Senat, que es farà el proper mes de novembre i en la qual es farà un balanç de situació de l'estat de les Autonomies, debat que no es fa des del 1997. Segons ell, aquest no és «el fòrum adequat» per resoldre el «conflicte entre Euskadi i Espanya».

Així mateix, Ibarretxe considera que el debat que ha d'abordar el Senat és «el que té a veure amb la funció, naturalesa i composició d'aquesta institució, com a Cambra que reflecteixi fidelment la plurinacionalitat de l'Estat».

Segons informà a la roda de premsa posterior al Consell de Govern la portaveu de l'Executiu, Miren Azkarate, Ibarretxe comunicà per carta al president de la Cambra alta, Javier Rojo, la seva decisió de no participar en l'esmentada reunió, convocada per la Comissió general d'Autonomies del Senat.

En la missiva, Ibarretxe agraeix a Rojo la seva invitació, però li recorda que ja li va transmetre personalment, a la passada reunió de la Conferència de Presidents Autonòmics feta el 10 de setembre, que no acudiria a la següent sessió per «coherència política».

El president del Govern basc subratlla que el Congrés va rebutjar l'1 de febrer del passat any «sense diàleg o cap negociació» la proposta de nou Estatut polític per a Euskadi. En aquest sentit, denuncia que «aquest contrast de legitimitats és la mostra més palpable de l'existència d'un conflicte pendent de resoldre's entre Euskadi i Espanya».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris