nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
15°

Al Qaeda amenaça els jutges de l'Audiència per condemnar Alony

Alonso diu que el risc d'atemptats és el mateix que el d'altres països

A finals del mes de setembre, la xarxa terrorista internacional Al Qaeda posà un vídeo a Internet en el qual un encaputxat amenaça els jutges de l'Audiència Nacional. Els terroristes jihadistes justifiquen la seva extorsió en la sentència dictada pel tribunal contra el periodista de la cadena qatarí Al Yazira, Taysir Alony, condemnat per col·laboració amb l'organització terrorista en el judici contra la cèl·lula espanyola d'Al Qaeda i en el qual s'investigà la seva relació amb els atemptats de l'11-S a Nova York.

El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, assegurà respecte a això que el risc que Espanya pateixi un nou atemptat per part dels radicals islàmics és el mateix que el d'altres països del seu entorn i que el Govern està treballant perquè no s'arribi a produir.

Es tracta de dos vídeos, als quals tingué accés Tele 5 i que ja han estat retirats d'Internet, d'un minut i mig de durada i en els quals no es fa referència a la resta de sentències contra els 24 acusats de formar la cèl·lula espanyola d'Al Qaeda, la més alta d'elles contra el presumpte cap del grup, Imad Eddin Barakat Yarkas, Abu Dahdah, condemnat a 27 anys de presó. En el primer vídeo es fa tot un al·legat en contra de la sentència de l'Audiència Nacional i es condemnen «las pràctiques de la justícia espanyola i els infidels creuats en contra del periodista musulmà Alony».

A més, expressen la seva «completa solidaritat» amb Alony, «condemnat malgrat la credibilitat de la qual ha gaudit mentre transmetia les notícies amb total neutralitat i segons les normes de les activitats periodístiques practicades i conegudes internacionalment». Es dóna la circumstància que Alony fou l'únic i primer periodista que va entrevistar el líder mundial d'Al Qaeda, Ossama Bin Laden, després dels atacs de l'11-S a Nova York.

En el segon vídeo també s'esmenta el periodista de la cadena qatarí i apareixen imatges de terroristes que disparen soldats dels Estats Units, així com un fragment de La Veu del Califat, una espècie d'informatiu a la xarxa creat pel Front Global de Mitjans Islàmics en el qual s'intenta contrarestar el que consideren «propagandes i mentides» de la cadena CNN i altres emissores de televisió i agències internacionals de notícies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris