nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El Govern demanarà al Marroc que doni un tracte «humanitari» als immigrants

El PP demanarà intervenció internacional per evitar violacions de drets humans

65880

El Marroc està concentrant immigrants per procedir-ne a la deportació.

Continua la polèmica per la situació que viuen els immigrants retornats al Marroc. El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, assegurà ahir que el Govern demanarà al Marroc que dispensi un tracte humà mínim als immigrants expulsats de Ceuta i Melilla. Per la seva part, el PP demanarà la «immediata intervenció» d'observadors de la Unió Europea i de l'Alt Comissionat de Drets Humans de l'ONU perquè siguin presents en els trasllats d'immigrants que realitzen les autoritats marroquines i evitar violacions de drets humans. Mentrestant, Esquerra Unida denuncià que la repatriació immediata i col·lectiva és il·legal, ja que el reglament d'estrangeria obliga que siguin individuals i amb garanties.

Alonso, que instà la UE a fomentar polítiques d'immigració concretes per resoldre la situació de la immigració il·legal a llarg termini, assegurà que l'Executiu demanarà al Marroc que dispensi un tracte mínim als subsaharians expulsats de les ciutats autònomes espanyoles. El ministre assenyalà que s'«han d'ajudar altres països que apliquin la humanitat» amb els immigrants, i manifestà que el Govern està tractant de «respondre de la manera més humanitària possible» davant de la crisi creada pels subsaharians que han de ser expulsats.

D'acord amb el que estableix la Llei d'estrangeria, només es permet l'entrada al país als immigrants extracomunitaris que tenen normalitzada la seva situació, fet pel qual el responsable d'Interior subratllà que s'«ha de compatibilitzar la legalitat amb el tractament humanitari tant dins d'Espanya com a fora». El ministre també assenyalà que «sense l'acció ferma i puixant del primer món» no es podrà resoldre aquest problema i Europa està en condicions econòmiques per fer-ho. Per això, Alonso afegí que «és un problema recurrent que anirà rebrotant si no feim res» i la UE hauria d'«encarar amb coratge» aquestes polítiques d'ajuda a la immigració amb la implicació de l'ONU com a única manera d'obtenir resultats positius.

La secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Consuelo Rumí, també afirmà que les repatriacions de subsaharians des d'Espanya continuaran al ritme que marqui el Ministeri de l'Interior, malgrat les informacions de deportacions al sud del país de més d'un miler d'ells sense aigua ni menjar. La secretària d'Estat recordà que existeixen diferents modalitats per repatriar estrangers irregulars des d'Espanya: directament als seus països o pel conveni amb el Marroc del 1992.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris