cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Madrid demana al PP que no enfronti Catalunya amb la resta de l'Estat

De la Vega: «Rajoy hauria de contribuir a millorar el nostre país»


La vicepresidenta primera i portaveu del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, reclamà ahir al president del Partit Popular, Mariano Rajoy, que abandoni la seva política d'enfrontar Catalunya amb la resta de l'Estat per la modificació de l'Estatut autonòmic català a les Corts espanyoles.

«El senyor Rajoy hauria de contribuir a millorar el nostre país, el funcionament de les nostres institucions, les reformes que s'estan emprenent des del punt de vista de l'estructura territorial, i no a enfrontar», assenyalà De la Vega a Salamanca, on viatjà ahir per supervisar els últims preparatius de la Cimera Iberoamericana que es durà a terme els pròxims divendres i dissabte.

La vicepresidenta afegí que el líder del principal partit de l'oposició té dues opcions. La primera és contribuir a «aquesta millora mitjançant el diàleg, aportant solucions mitjançant el pacte, aportant consens i cercant l'entesa».

L'altra opció és enfrontar Catalunya amb la resta de l'Estat. «Els populars haurien de fer el que estan fent la resta de grups parlamentaris amb actitud oberta al pacte, al diàleg i a l'entesa, perquè la majoria dels ciutadans posen de manifest que volen que el tema s'arregli i es recondueixi, que hi hagi un pacte, un acord i un debat», opinà.

Per altra banda, la majoria dels catalans està disposat a negociar l'Estatut a Madrid, segons es desprèn de dues enquestes que publicaren ahir els diaris El Periódico i La Vanguardia. Segons el primer, un 80% dels consultats creu que si hi ha greus impediments a Madrid, el millor serà negociar i intentar aconseguir el màxim possible. Un percentatge que l'enquesta de La Vanguardia situa en el 68%, d'acord amb les respostes dels qui consideren que les Corts han de promoure canvis en el text estatutari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris